HP показаха високопроизводителната мастиленоструйна преса T400

1664
Spread the love

HP демонстрираха последното допълнение към гамата си от ролни мастиленоструйни печатни системи, T400, която има ширина на печат 1067 милиметра и скорост на печат до 180 метра в минута, което е равносилно на 5 200 страници в минута
inline_267_https://printguide.info/images/2011-03-20.jpgСпоред HP, T400 е най-голяматаи производителна преса в графичнатаиндустрия с възможности за пълнаперсонализация. Това прави възможносъздаване на големи обеми персонализиранапродукция при високи нива на ефективност.Новата машина беше представенав Лос Анджелес и според HP съчетавамай-високото качество с най-високатапроизводителност в класа си. T400 еподходяща за потребителите, които сезанимават с печат в големи тиражи накниги, брошури, каталози, промоционалниматериали и пощенски кампании. От HPсмята, че машината може да се справи ис част от поръчките, които в момента сепечатат на офсет. Компанията претендира,че пресата има „огромен потенциал”втази насока.

Според ScottSchiller, маркетинг директор на високоскоростнитепроизводствени мастиленоструйни решенияна HP, T400 ще бъде подходяща за клиентитев печатната индустрия, които имат големиобеми на производството. „Въпреки, чемашината има размер, сходен на този наофсетова преса, приликите приключватдотук. T400 съчетава висока производителности качество с печат на променливаинформация, която наистина поставяакцент върху посланието ни за масоваперсонализация на маркетинговитепродукти”, добави той.

Машинатапечата с разделителна способност от1200 точки на инч на материали от 40 до 200грама на квадратен метър. Има и възможностза надстройване за печат на медии до350 грама на квадратен метър. Машинатавече е в продажба, а доставките щезапочнат през втората половина на 2011.

Източник: hp.com
Текста написа:Мартин Новев

Биографична информация