HP показа Indigo 10000 на Graph Expo в Чикаго

1475
Spread the love

HP използваха Graph Expo, за да демонстрират цифровата си преса с формат B2, маркетинг директорът David Murphy разказа за плановете на компанията в областта на графичната индустрия.

inline_14_/images/2012-10-15.jpg
На снимката: HP Indigo 10000

„Прилагаме опита си от Drupa в Северна Америка с представянето на няколко нови цифрови преси, повечето от които представихме и обявихме на Drupa,“, каза маркетинг директора на HP David Murphy. Той добави, че бета тестовете на Indigo 10000, които са в ход в момента, привличат много внимание.

„Това представяне предизвика голям инерес в Северна и Южна Америка. Следващият ни ход е американската премиера на HP 7600 и 5600, които имат значителни нововъведения като режим с повишена производителност (EPM), който позволява увеличаване на производителността с до 33%“, допълни Murphy

„В момента HP 7600 е най-бързата двустранична листова преса на пазара, а 5600 е наследникът на HP5500 и печата с 90 страници в минута.“ Murphy каза още, че собствениците на печатни компании идват на изложенията с намерение да купуват. „Всъщност продадохме доста на Drupa и Graph Expo всъщност не се различава особено от гледна точка на продажбите.“

Murphy каза още, че продажбите на графичните технологии на HP да стабилни въпреки икономическите проблеми. „Имахме 10 поредни силни тримесечия за графичния си бизнес в Северна и Южа Америка. Силните продажби не са феномен за нас, ние отбелязваме ръст в продажбите от 2009 и заехме лидерска позиция в дигиталния и широкоформатния печат.“

В отговор на спекулациите за дългосрочните планове на HP той каза: „Това, което се промени през последните две години е, че пазара разбра,че компанията HP е посветена на пазара си и ще продължи да инвестира и разработва технологии за него.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.