HP преоткрива сублимационния печат със Stitch

576
HP преоткрива сублимационния печат със Stitch

Новото решение е приложимо за спортни екипи, мода, интериорна декорация и реклама.

  • Според HP Stitch предлага най-бързото решение за точно възпроизвеждане на цветовете в света – на принтера, в контролера и в облака . Това става чрез вграден спектрофотометър.
  • Термалната инкджет технология на печат намалява времето за работа и технологичния отпадък и постига постоянно цветовъзпроизвеждане при печат на различни машини.
  • Предлага печат с постоянно високо качество чрез трансферна хартия и директен печат.
  • Удължава времето на готовност чрез сервизни опции HP Proactive Services

HP Stitch S е серия текстилни принтери, които осигуряват бързо и прецизно възпроизвеждане на цветовете, съчетано с ефективен, опростен работен процес. Машините съчетават термалната мастиленоструйна технология на HP с мастила, които гарантират изключителна устойчивост на цвета. Трите нови принтера предлагат ширина на печат от 160 (HP Stitch S300 и HP Stitch S500) и 320 см (HP Stitch S1000).

 

HP Stitch

HP Stitch S300 има глава, която може да бъде подменяна от потребителя, което пести време и разходи за поддръжка. HP Stitch S300 е проектиран специално за професионалисти, които тепърва започват да предлагат сублимационен печат, печатници и за вътрешни нужди на различни организации.

HP Stitch S500 предлага предвидимо възпроизвеждане на цветовете и по-ефективно използване на материала. Той използва симетрична 2xCMYK конфигурация на главите и оптичен сензор за хода на материала. Това позволява печат на наситени цветове с едно преминаване за висока производителност в производствена среда.

HP Stitch S500

  • Ускорено производство;
  • Големи мастилници, големи ролки материал и HP Tension-Sensing (система за навиане с контрол на напрежението) позволяват работа без надзор, дори през нощта, под контрола на облачните решения на HP;
  • Контрол на цвета с HP SmartColor tools – разпределяне на поръчките между машините;
  • Намаляване на разходите – помага за намаляване на препечатването и загубите на материал чрез постигане на съответствие на цветовете между принтерите
  • Разделителна способност от 1200 dpi, съчетана с HP Smart Nozzle Compensation;
  • Компактна система, която пести пространство.

Новата сублимационна хартия на HP
HP представи и нов набор хартия за сублимация за новата серия HP Stitch S. Те са проектирани и тествани със сублимационните мастила на компанията за постигане на отлично качество на печат и постоянно възпроизвеждане на цветовете.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.