HP пуска на пазара нова цифрова печатна машина за висококачествен печат

1145
HP пуска на пазара нова цифрова печатна машина за висококачествен печат
Spread the love

HP вече продава цифровата печатна машина HP Indigo 12000 HD с висока разделителна способност, което е следващата стъпка в еволюцията на платформата за широкоформатните машини на HP – 1 Series 4, които имат повече от 700 инсталации в цял свят.

 

High Definition Imaging System на HP Indigo 12000 HD Digital Press, формат B2, удвоява разделителната способност на изображението, осигурявайки по-отчетлив, по-гладък и по-фин печат, което дава възможност на доставчиците на печатни услуги да превъзхождат качеството на офсетовия печат и да откриват нови цифрови възможности в комерсиални и фото приложения от висок клас. Машината използва изцяло нова система за създаване на изображения с висока резолюция с помощта на 48 успоредни лазерни лъча и растери до 290 LPI.

„Доставчиците на печатни услуги, работещи с HP, преживяват безпрецедентен растеж и мощ, тъй като купувачите на печат, агенциите и марките търсят начини за свързване на онлайн света с физическия свят“, казва Alon Bar-Shany, генерален мениджър в HP Indigo. „Технологиите за цифров печат на HP смесват тези реалности, като предоставят невероятни възможности за нови приложения, наред с по-висока производителност.“
След успешните бета тестове в компаниите ORWO и CEWE в Германия и в New Print в Италия, HP Indigo започва разпространението на печатната машина на търговския пазар.

Продължаващи иновации за нови приложения за цифров печат
HP Indigo 50000 Digital Press, най-продуктивната цифрова печатна машина на пазара, сега е придружена от надеждно решение за довършителни работи за разходно-ефективно отпечатване на офсетови задания. HP обяви също нова технология за цветова гама и нови мастила:

  • ColorUP! осигурява разширена цветова гама, използвайки цветови профили, за да разширяване на цветовата гама в машината с CMY мастила.
  • HP Indigo ElectroInk Vivid Pink и HP Indigo ElectroInk Vivid Green, нов набор от ярки мастила за фото приложения от висок клас, включително сватбена фотография, позволяват на печатарите да постигат по-ярки розови, зелени и сини нюанси.
  • Търговски старт на HP Indigo ElectroInk флуоресцентно зелено, жълто и оранжево, в допълнение към предишното налично флуоресцентно розово. Мастилата вече се използват от доставчиците на печатни услуги, за производство на търговски приложения.


Създаване на по-ефективна производствена среда с работни потоци и решения от край до край
Мощните приложения, които работят с платформата PrintOS, осигуряват облачни предимства, които позволяват на доставчиците на печатни услуги да автоматизират производството, да оптимизират печатната машина и да растат. Новите приложения на HP PrintOS включват:

  • Опционално приложение OEE за ефективно и автоматично измерване на цялостната ефективност на оборудването, осигуряващо данни от печатната машина, за да се гарантира нейното отлично състояние.
  • Color Beat, което позволява проследяване и отчитане на цветовете, за да се гарантира, че цветовите стандарти се постигат надеждно и последователно.
  • Нова версия на HP Site Flow позволяваща на клиентите ефективно да изпълняват стотици или хиляди онлайн поръчки на ден. С бързо и лесно стартиране и незабавна мащабируемост, доставчиците на печатни услуги могат да поемат нови поръчки и да се справят с кратки срокове, като същевременно увеличават производителността от поръчката до доставката.


Източник: www.printingnews.com
Текста написа: Пламен Давидов

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.