Warning: getimagesize(/images/2014-01-09.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

HP разширява гамата си решения си за персонализирана декорация на стени

1260

Новите предложения на компанията ще помогнат на печатниците и производителите на декорация за стени да предложат услуги с висока добавена стойност за проекти в търговски и жилищни обекти.

HP WallArt

Решенията на HP включват софтуер за дизайн, медии за печат, латексовата технология за печат на HP, довършителни решения и индустриални спецификации. Това решение може да се мащабира така, че да отговори на изискванията на различни типове клиенти – от малки печатници до големи производители на декорация на стени. Тези решение ще им помогнат да отговорят на нарастващата тенденция към индивидуализиране на стените с уникални тапети в малки тиражи, персонализирани облицовки, картини за стени и отпечатъци върху канава.

На изложението Heimtextil HP ще покаже разширения си набор решения. Там ще има и демонстрационно помещение за декорация за стени, произведена чрез дигитални технологии. Тя е създадена от известният индустриален и интериорен дизайнер Markus Benesch, който демонстрира своите творчески идеи и иновации, които са станали осъществими с помощта на дигиталните системи за печат и цялостни решения на HP.

„Целта ми е да окуража зрителите да мислят нестандартно и да видят необичайните начини, по които дигиталният печат може драматично да промени дадено пространство, както и целия работен процес по дизайна.“ коментира Markus Benesch, собственик на Markus Benesch Creates. „Цифровите технологии за печат на HP създават свят, в който дизайнерите вече не са принудени да печатат големи тиражи декорации за стени наведнъж и могат да са бързи като светлината, като преминават моментално от идеята ди дизайна, производството и доставката.“

Новите предложения за декорация осигуряват конкурентно предимство

HP WallArt е лесена за употреба, облачна мрежова услуга, която позволява улесняване на дизайна, визуализацията и производството на персонализирани продукти за декорация на стени. Представен на Heimtextil 2013, инструментът вече се използва от над 1100 клиенти на компанията в 66 държави. HP WallArt ще остане безплатен за нови и сегашни потребители на латексовата печатна технология на компанията.

Новостите в WallArt включват:

  • Интеграция с Fotolia, която осигурява достъп до голям избор висококачествени, професионални изображения и дизайни.
  • Интеграция с web-to-print решения на клиентите
  • Безплатно HP WallArt приложение за iPad, което дава възможност за създаване на дизайн в реално време и точен преглед на резултатите на крайния вид на стената.

Други нововъведения в набора решения на HP за дигитален печат на декорация за стени включват:

  • Устойчива велурена хартия за тапети без PVC – устойчив материал за печат на тапети за търговски зони с високо натоварване. Тази нова медия е съвместима със стандартните лепила и използва технологията ColorPRO, за да гарантира отлично възпроизвеждане на цветовете.
  • Сертификации, които отговарят на международните стандарти за покриване на стени. Латексовите мастила на HP са тествани и сертифицирани от оторизирани лаборатории. Те отговарят на стандарти като EN233 за издръжливост на миене и устойчивост на цветовете. Подобни тестове са проведени на редица материали от водещи доставчици на материали за печат.
  • Автоматични система за навиване от Fotoba, които могат да намалят разходите за труд и да увеличат ефективността като привеждат продукцията във вид, готов за опаковане директно след устройството за рязане. Предлагат се два модела REW104 за ширина до 104 см и REW160 за материали с ширина до 160 см.

„Пазарът за декорация на стени е на границата на голяма промяна, предизвикана от скоростта, качеството и гъвкавостта на латексовата дигитална технология за печат на HP,“ каза Joan Perez Pericot, глобален маркетинг директор на звеното за голямоформатен печат на HP. „Като работи с водещи за индустрията доставчици, HP осигурява новаторски инструменти и решение за всички етапи от работния процес, за да помогне на производителите на стенни декорации и доставчиците на печатни услуги да отличат предложенията си от тези на конкуренцията, да достигнат нови пазарни ниши, да разширят границите на креативността си и в крайна сметка да печелят повече.“

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.