HP реализира една от най-големите си сделки с ролни машини

2253

Jeppesen, дъщерната фирма на Боинг за авиационни чертежи, сменя офсетовите си печатни машини с дигитални.

Компанията направи покупка, на стойност няколко милиона долара, на пет HP Indigo W7200 дигитални печатни машини. Сделката с петте машини се превръща в една от най-големите, що се отнася за ролни машини, казаха от HP. Машините в момена се инсталират и ще започнат работа от следващия месец.

Новите печатни машини ще работят със системата на HP Smartstream Production Pro Print Server systems, която ще упрявлява потока от данни към всяка от петте машини. Също така Jeppesen ще инсталират нов софтуер HP Smartstream Production Analyzer за наблюдение, записване, тестване и отчиане на параметрите на печатната продукция. Софтуерът осигурява на потребителите по-добро вникване в производствения процес, така че те могат да вземат по-ефикасни решения, твърдят от HP. За покупката на машините и софтуера, Jeppesen получи помощ от HP Financial Services.

Алън Бар-Шейни, вицепрезидент на Indigo Division в HP, каза: „Indigo W7200 предоставя върхово възпроизвеждане на цвета, плод на знанието, уменията и техническия напредък, натрупани от представянето на първата ролна машина Indigo преди 15 години, до сега. Три от машините са инсталирани в централата на Jeppesen в Енгълууд, Колорадо, където ще работят редом до друга машина Indigo W7200, която компанията закупи по-рано тази година. В момента в Енгълууд на дигиталните машини се произвеждат половината авиационни чертежи, а другата на конвенционални офсетови преси. Компанията има намерение да прехвърли всички чертежи със стандартен размер, за печат на дигиталните машини. Другите две машини Indigo W7200 са монтирани в печатната база на Jeppesen, в Ной-Изенбург, Германия, която разполага изцяло с дигитална печатна техника. Ще бъде използвана по-високата скорост на новите машини, за да се подобри производителността.

Дан Оливас, директор на производството и разпространението в W3200, Енгълууд, обяснява: „Една от целите ни в печатните бази на компанията е да използваме най-добрите технологии, за да подобрим производителността, услугите си и качеството.” Новите Indigo W7200 заменят няколко W3200, които компанията закупи през 2004 г., когато започна прехода към цифров печат, с което намали разходите за печат. Jeppesen печата нови чертежи, когато има официални промени в процедурите, въздушните пространства или друга информация.

Офсетовата печатна продукция изисква голям обем ръчна работа по колонабиране, за да се добавят новите страници и да се доставят до потребителите.
Дигиталният печат дава на Jeppesen възможността да се печатат новите схеми последователно, елиминирайки набора на коли на стотиците милиони нови схеми, които се отпечатват всяка година, обясниха от HP.

В миналото компанията е държала на склад големи обеми от схеми отпечатани на офсет, за да могат да задоволят бързо нови поръчки. Тези наличности, които са достигали десетки хиляди копия за всяка схема, често са били изхвърляни, когато някоя схема се променяла. С въвеждането на дигиталния печат, Jeppesen спира да произвежда свръх тиражи и преминава на принципа print-on-demand за нови поръчки.

Ван Овер добави: „Преди да преминем към дигитален печат, изпълнението на някои поръчки беше доста скъпо. Сега предоставяме по-добра услуга на по-ниска цена и сме обнадеждени, че ще наблюдаваме все повече ползи от високата продуктивност на Indigo W7200.

HP твърдят, че Indigo W7200 може да отпечата 7,5 милиона страници на месец. Печата със скорост от 240 четирицветни или 960 черно-бели копия с размер А4 в минута, при резолюции от 2400 dpi.

От пускането си на пазара през 2009, Indigo W7200 е инсталирана в печатници по цял свят, за издателска дейност, фотографски изображения, транзакционен, промоционален и печат за директен маркетинг.

Indigo W7200

Източник: www.printingtalk.com

Текста написа: Иван Иванов

Интернет портал за печатни технологии.