Kama и HP Indigo представиха интегрирано решение за изработка на опаковки

1863
Kama и HP Indigo представиха интегрирано решение за изработка на опаковки

В средата на ноември в Дрезден Kama съвместно с HP Indigo представиха своето интегрирано решение за изработка на опаковки.

Kama и HP Indigo

 

В рамките на 4 дни изложението, проведено под мотото „опаковки по поръчка”, бе видяно от около 450 посетители от 34 страни. Производствената линия включва всички процеси от печата върху белия лист до готовия сгънат и слепен краен продукт. Всички машини са свързани в една мрежа, която управлява целия работен процес.

 

Kama и HP Indigo

За отпечатването бе използвана производствена печатна машина HP Indigo 30000, която може да работи с медии, чиято дължина достига до 75 сантиметра. По този начин е възможно отпечатване на опаковки върху листа с формат В2. Към производствената печатна машина бе свързана системата за поставяне на селективен лак Tresu iCoat 30000.

Видео Kama DC 76 Foil: www.youtube.com

Към поточната линия бяха представени и три допълнителни решения за довършителни процеси от Kama – DC 76 Foil, ProFold 74 и FlexFold 52. Първият компонент работи с максимален формат на медиите до 600/760 мм. Чрез него могат да се изпълняват до 10 довършителни процеса към вече отпечатаните и лакирани опаковки, сред които: топъл печат, биговане, отпечатване на холограми, щанцоване, перфорация и други. Производителността на тази машина е 5500 листа в час, а медиите, с които може да работи са с тегло между 100 и 800 г/м2. Подготовката се извършва в рамките на 10 минути, а отклоненията в точността при работа е едва +/- 0.1 мм.

Видео Kama ProFold 74: www.youtube.com

Kama ProFold 74 е линия за сгъване и лепене, работеща със скорост 150 м/мин и тегло на картона от 100 до 600 г/м2. Решението е подходящо за изработка на папки, опаковки за CD и други интересни продукти от картон. Третото решение FlexFold 52, което се очаква да бъде пуснато в продажба в средата на следващата година, позволява автоматична настройка и бърза промяна на изпъляваните довършителни процеси. Това я прави перфектно решение за кратки тиражи при изработката на различни опаковки.

Видео Kama FlexFold 52: www.youtube.com

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.kama.info

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/