Израелската компания 3Print ще продава HP Indigo в България

3986

От началото на 2011 година HP Indigo смени дистрибутора си за България. Мястото на доскорошния вносител Мираж груп беше заето от израелската компания 3Print.

Преди да се представи официално, 3Print започна дейността си като отвори офис в София, който е и демо център и направи обучение по продажби на фирмите, които в момента притежават оборудване на HP Indigo. 3Print за първи път поканиха и журналисти, за да заявят официално стъпването си на българския пазар.

За последната година 3Print са проведели 60 вътрешни обучения и уъркшопове в партньорство с британската консултантска компания Improve Consultancy Ltd. В София уъркшопът се провежда от Richard J Finann, директор на Improve Consultancy Ltd. и Саймън Адинал. Целта на 3Print е да обучат клиентите си какво да правят и как да го правят, за да използват пълните възможности на HP оборудването, което притежават. Акцентът в обученията са продажбите на продуктите.

4 неща, които не знаете за 3Print.

  • Освен в България, 3Print имат офиси в Израел и Гърция.
  • На гръцкия пазар имат продадени 22 печатни машини HP Indigo.
  • За последната година са продали 50 web-to-print решения на своите клиенти.
  • Продуктовите сегменти, в които се цели компанията са: печат на книги, албуми, пластмасови карти, директен мейлинг, опаковки и етикети.

В офиса е инсталирана най-продаваната машина HP Indigo 5500, която в момента притежават българските дигитални печатници Булгед, Print.bg и i-Print.

Машината може да се използва не само за демонстрации, но и за евентуален back up на клиентски поръчки, ако е необходимо.

becky shemer, ceo with ran rotem, vice president marketing and business development

„Различният подход към клиентите е ключът към успеха на компанията“ – това каза Ран Ротем, вицепрезидент Маркетинг и бизнес развитие на 3Print.

Компанията залага на модела End-to-End Solutions – предлагането не просто на печатни машини, а цялостно оборудване – софтуер, решения за предпечат и довършителна обработка.Трансформацията на традиционния бизнес модел на доставчиците на оборудване е разковничето на успеха на 3Print. – „Ние продаваме много повече от печатни машини. Дигиталният печат не е просто печат, а начин на продажба на услугите. „

„Ние сме фокусирани върху развитието на бизнеса на клиента, тъй като повечето фирми, които имат дигитална машина, са малки компании с персонал от 10-50 души, често това е семеен бизнес и HP Indigo е най-важната им машина. Ние учим клиента как да се развива и как да продава услугите си на различни типове клиенти. Ако досега продажбите им са били B2B /business to business/, с възможностите на новите продукти, които могат да печатат, се налагат и нов тип B2C /business to customer/ продажби. Тъй като това е нов вид комуникиране на продуктите, ние учим клиентите как да го правят.“ – обобщи философията на компанията Беки Шемер, изпълнителен директор.

Web-to-print е още една форма на комуникация в ерата на Интернет и социалните медии. Ние учим клиентите си как да комуникират, как да персонализират посланията си и да карат клиентите си да бъдат специални. Всичко това е съобразено със спецификите на местния пазар – каза Richard J Finan, който провежда обучението. 

За 2012 година 3Print ще отделят голямо внимание на сегмента опаковки. Според Беки Шемер, пазарът на опаковки е много интересен и има огромен потенциал. 70-80% от пазара е на малки поръчки, къси тиражи и в това е възможността за голям растеж, както и за експорт на продукти на българските компании. Г-жа Шемер сподели, че е впечатлена от българските компании, клиенти на HP Indigo. Всички те са много добре позиционирани компании, които са изключително добре подготвени технически и произвеждат много качествени продукти.

Тук можете да видите теста на най-продаваната машина HP Indigo 5500, която нашият екип направи преди 2 години.

Какви са приложенията на печатните продукти на HP Indigo 5500

Материала написа: Десислава Тодорова
Printguide.Info

Интернет портал за печатни технологии.