Иновации от HP на PRINT 19

747
Иновации от HP на PRINT 19

HP представи нови мастила за цифровите преси HP Indigo и нови функции, свързани с производителността и гъвкавостта за ролните HP PageWide. Целта на нововъведенията е да направят производството на рекламни материали, книги и директна поща по-изгодни.

На PRINT 19 в Чикаго от 3-и до 5-и октомври HP представи демонстрации на живо на HP Indigo 12000 HD, HP Indigo 7900, HP Latex R2000 Plus. Компанията представи и най-новите решения за повишаване на ефективността на HP PageWide.

 

Иновации от HP на PRINT 19

Нови мастила за HP Indigo
HP Indigo представи нови специални мастила за производство на рекламни материали – HP Indigo ElectroInk Silver и HP Indigo ElectroInk Premium White. Те са предназначени за създаване на ефектни отпечатъци за HP Indigo 7900 и са съвместими с HP Indigo 7000.

Сребърното HP Indigo ElectroInk Silver е преминало предварителни тестове с 15 компании по целия свят. То позволява печат с ефект на метални мастила с един процес. Това иновативно мастило позволява производителите да метализиран цялата си цветова гама като просто печатат с CMYK върху слой сребърно мастило.

Белият цвят, HP Indigo ElectroInk Premium White предлага изключителна яркост и плътност при печат на цветни, крафтови и други материали.

Лесни решения за HP PageWide с PrintOS
Нововъведенията в гамата на ролните машини HP PageWide включват подобрения на качеството, ефективността и лесната употреба. HP PrintOS Insight е ново облачно приложение, което осигурява бизнес информация за цифровите машини HP, свързани с PrintOS. Тя предлага анализ, доклади и контролни панели, с които производствените директори да подобрят ефективността и да намалят разходите.

Други подобрения
Двустранно решение за лакиране: Harris & Bruno International предлагат двустранно напълно интегрирани решения за лакиране за HP PageWide T200 HD и T400 HD. Това позволява на производителите възможност да изпъкнат на пазара за рекламни материали и директна поща. Решението предлага и системи за сушене,, които поддържат различни UV лакове и лакове на водна основа на хартия до 250 г/м2.

Нови инкджет глави HP A54 Black
Новата високопроизводителна технология за HP PageWide T390 и T490 HD предлага по-високо качество на печат на текста при печат със скорост до 305 метра в минута. Те могат да се инсталират и на съществуващи машини.

HP Smart Mode Suite
Това решение помага за намаляване на технологичния отпадък от хартията и увеличава производителността за книги в малки тиражи, директна поща и рекламни материали за PageWide HD машини. Сред другите подобрения са възможността за смяна на ролите без спиране на производството, автоматични и ръчни настройки на скоростта за PageWide T240 HD, които позволяват настройване на скоростта според потребностите на довършването.

Източник: пресинформация на HP
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.