Нови възможности за HP Indigo

1131
Нови възможности за HP Indigo

HP Indigo демонстрира нови начини за развитие на дигиталния печат и прилагане на Industry 4.0 философията в практиката. Нововъведенията са в областите на добавената стойност, качеството и автоматизацията на дигиталния печат.

HP Indigo HDFM screen

 

„Виждаме огромен импулс при клиентите си с над 800 броя от нашата преса с формат B2 вече инсталирани по света,“ каза Alon Bar-Shany, управител, HP Indigo, HP Inc. „Опростено казано, клиентите на HP Indigo печелят благодарение на приложения с висока добавена стойност и на автоматизацията на производството с помощта на PrintOS и други решения на HP Indigo. С гордост представяме иновации и на двата фронта.“

HP Indigo HDFM screen
HP Indigo 12000HD Digital Press предлага нова HP Indigo FM (стохастична) технология за растеризиране. HP Indigo HDFM mode1 поставя мастилените точки в произволен ред и премахва появата на розетка и моаре. Резултатът е засилена рязкост в изображения с много детайли и полутонов текст.

Silver ElectroInk за рекламни материали
Компанията представи HP Indigo ElectroInk Silver за рекламни материали за HP Indigo 7900. Новото мастило позволява печат със сребро с едно преминаване през машината, както и възпроизвеждане на гама метални цветове на стандартни хартии. Това премахва потребността от печат на метализирани медии.

HP SmartStream Collage
HP SmartStream Collage е нова технология за печат на персонализирани изображения. Тя е наследник на HP SmartStream Collage и предлага създаване на уникални дизайни чрез произволно манипулиране на елементи, включително лога и символи. Приложенията са за рекламни материали, опаковки и други.

Защита
Техники за защита на автентичността, които включват HP Indigo ElectroInks UV Yellow и Blue, както и други защитни техники. Тези нововъведения ще бъдат достъпни чрез софтуерен ъпдейт за HP Indigo 10000 и 7000 сериите.

На IGAS 2018, HP демонстрира различни решения, които помагат на потребителите да приложат концепции Industry 4.0 на практика. Печатните машини и цялата техника са оптимизирани с нови автоматизирани решения, които помагат за автоматизацията на хиляди поръчки всеки ден.

Източник: пресинформация на HP
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.