Ново допълнение към хибридната серия HP Latex R

1292
Ново допълнение към хибридната серия HP Latex R

R1000 е нова машина от HP за печат върху твърди и гъвкави материали. Той е предназначен за хибридни приложения като табели и дисплеи и използва HP Latex Rigid Printing Technology и HP Latex White Ink.

HP Latex R

 

В момента продуктовата гама HP Latex R2000, предназначен за специалисти в широкоформатния печат, които изискват ефективен работен процес без прекъсвания. С HP Latex R1000 Printer, компанията цели да предложи максимални възможности с една машина. Той е разработен за развиващи се компании с ограничени инвестиционни възможности и пространство. Машината предлага печат върху широка гама гъвкави и твърди материали с един набор мастила. Приложенията са в търговски обекти, външна реклама, графики за прозорци, събития и изложения и декорация.

Новата машина има трилитрови контейнери за мастило, за разлика от по-големия модел, при който обемът е пет литра. Принтерът работи с материали с ширина до 1,64m и дебелина до 5cm. R2000 поддържа ширина до 2,5m при същата дебелина.

HP R1000 предлага:  

  • Висок качество на печат – термалните инкджет глави на HP и новите латексови мастила постигат широка цветова гама на твърди материали като запазват гланцовото покритие на материала и нямат неприятна миризма.
  • Печат с бяло мастило – HP Latex White Ink осигурява бяло с гланцов ефект на прозрачни и цветни материали и минимизира загубите между печата на поръчките с бяло. Главите могат да се махат и съхраняват, а автоматичната поддръжка кара бялото да се държи като всеки друг цвят тя включва автоматична рециркулация и проверка на дюзите.
  • Надеждност и гъвкавост – HP Latex Overcoat 3 добавя устойчиво и гъвкаво мастило на водна основа за добра адхезия и устойчивост на надраскване. По-ниските температури на сушене позволяват печат на повече типове материали.
  • Ефективност: продуктивен работен поток с конвейер позволява на потребителите да се справят с голямо натоварване и кратки срокове. Скоростта е до 50 кв. м. в час. Ролите с гъвкави материали за печат могат да тежат до 60 kg.

Източник: press.ext.hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.