Първата HP PageWide T1100S ще бъде инсталирана в DS Smith

1507
Първата HP PageWide T1100S ще бъде инсталирана в DS Smith

Производителят на опаковки DS Smith обяви, че първата в света печатна машина HP PageWide Web Press T1100S ще бъде инсталирана в производствената му база в Федърстоун във Великобритания през пролетта на 2016.

Първата HP PageWide T1100S ще бъде инсталирана в DS Smith

 

Печатната машина, която е първата съвместна разработка между HP и KBA, ще бъде инсталирана в производствената база на DS Smith във Федърстоу, Западен Йоркшир през пролетта на следващата година. Тя следва инвестицията на компанията в едностранна пълноцветна мастиленоструйна преса HP T400 в базата на компанията в Белпър през март.

T1100S, която е проектирана за предварителен печат върху горния слой за велпапе. Тя ще позволи на DS Smith да съчетае много индивидуални поръчки на една или няколко роли, независимо дали става дума за къси, средни или дълги тиражи. Печатната машина, която може да печата със скорости до 183 метра в минута и да произвежда до 30 600 кв. м. в час. Машината печата на роли, които след това могат директно да бъдат заредени в машини за производство на велпапе с ширина 2,5 или 2,8 метра.

Според HP машината е подходяща за централизирано производство на кутии от велпапе, които работят за големи търговски марки и изискват наличност в точния момент, по-къси тиражи и по-кратко време за изпълнение на поръчките. Според DS Smith инвестицията ще позволи на компанията да доставя продуктите по-бързо до пазара и да поддържа промоционални дейности с персонализирани партиди и голяма гъвкавост по отношение на тиражите без нужда от компромис с качеството.

 

 

Първата HP PageWide T1100S ще бъде инсталирана в DS Smith

Изпълнителният директор на поделението за производство на опаковки на DS Smith Stefano Rossi каза: „Съвместното ни развитие с HP доведе до първата цифрова машина, която може да печата със скоростта и ширината, от която се нуждаем за производство на велпапе в големи обеми. Това ще даде на клиентите ни достъп до безпрецедентна гъвкавост при изпълняване на къси тиражи и неизменно качество.“

„Това е вълнуваща стъпка към въвеждането на високопроизводително дигитално решение за предварителен печат на велпапе, което да отговори на потребностите на пазарите на бързооборотни стоки.“

Въпреки, че машината първоначално ще бъде предназначена за приложение в производството на опаковки, вероятно е тя да предизвика интереса на големите играчи в производството на реклами за търговски обекти.

Машината, чиято цена ще бъде от порядъка на 3-4 милиона евро, за момента няма обявено официална дата за излизане на пазара, но се очаква това да се случи малко след Drupa догодина. Пресата, обаче, няма да бъде на шоуто в Дюселдорф. По време на Drupa HP ще проведе събитие с отворени врати в завода на KBA във Вюрцбург, Германия, където ще покани потенциални клиенти.

DS Smith работи в над 34 страни, има около 25 400 служители и годишен оборот от 4 милиарда паунда. Печалбите на групата преди облагане с данъци са намалели с 26% to до 91 милиона паунда, според предварителни данни, обявени на 3-и декември.

Източник: printbusiness.co.uk, dssmith.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.