Първи продажби за новите принтери Latex 360 на HP на Fespa

1520
Първи продажби за новите принтери Latex 360 на HP на Fespa

HP продадоха две машини от новия модел Latex 360 на изложението и представиха ново място за бета тестове на принтера.

Latex 360

 

Двата Latex 360 ще бъдат инсталирани през средата на юни в британската компания, специализирана в брандиране на автомобили RGVA. Скоро след това на същото място ще бъде инсталиран и Latex 3000. Едновременно с това берлинската компания Sprintout беше обявена за място за бета тестове на модела 360.

360 с ширина на печат 1,6 м, беше представен като една от трите нови машини с латексови мастила Latex 300 през миналия месец. Другите две машини са Latex 310 с ширина на печат 1,4 м и 1,6 метровия Latex 330. Максималната скорост на печат за 310 и 330 са 48 и 50 кв. м, докато моделът 360 може да печата с до 91 кв. м. в час.

RGVA ще използва своя 360 за по-малки и еднократни поръчки за брандиране на автомобили, а Latex 3000, който заменя четири Latex 260s, ще се използва за по-големи поръчки, които се печатат от рола на рола. Машините се инсталират като част от инвестиция от един милион британски лири, който цели още да удвои наличната техника на компанията, както и купуване на нова система за довършителни работи.

„Тези машини ще ни дадат четири пъти по-голям капацитет и спестеното от мастила ще изплати инвестицията ни от един милион лири,“ каза изпълнителният директор на RGVA Ian Calderwood. „Пресметнах, че със средна стойност от 4 500 кв. м. на месец, които отпечатваме, ще харчим 7245 лири по-малко за мастило.“

RGVA за пръв път инвестира в латексова машина на HP през 2008 с L25500. Оттогава насам те са я обновили с модела L26500, след него с 260. „През 2008 имахме клиент, който искаше решение с мастила на водна основа. Затова използвахме възможността да преминем към тази технология, защото знаехме, че HP подкрепи,” каза Calderwood.
В същото време Sprintout в Берлин заменят 260 с новия модел 360. „Важното за нас е производителността, тъй като всичко в Sprintout се отпечатва в рамките на 24 часа,“ коментира технологичният директор на Sprintout Haldun Kup. „Качеството на печат е удивително и много близо до това на сублимационния печат.“

HP продаде още HP Scitex FB10000, с което броят на продадените такива машини от миналата Fespa, когато бяха представени, надхвърли 30.

Текста написа: Мартин Новев
Източник: printweek.com

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.