Ролната дигитална преса HP Indigo ws 4500

3389
Ролната дигитална преса HP Indigo ws 4500

Мираж Груп ООД представя на българския пазар дигиталната ролна преса HP Indigo ws 4500

По-продуктивна, по-ефективна, многофункционална: пресата HP Indigo ws4500 дава възможност за отпечатване на широка гама от етикети, ръкавни етикети и гъвкави опаковки – разнообразие, което не би било осъществимо с конвенционалните технологии за печат.
Производството на гъвкави опаковки продължава да е най-динамичният сектор в опаковъчната индустрия, изправен пред различни предизвикателства, вариращи от по-малки тиражи и по-кратки производствени цикли до нарастващите изисквания за навременни доставки. Традиционните средства за производство като флексопечата или офсетовия печат невинаги са в състояние да се справят с тези задачи. Дигиталният печат е технологията, която дава отговорите  на новите предизвикателства пред индустрията, като предизвиква коренна промяна в целия производствен цикъл.
Предпечатният процес е значително съкратен, което намалява едновременно загубите и разходите, тъй като премахва необходимостта от изработката на печатни форми и елиминира дългия подготвителен период. Отпечатването на малки серии е рентабилно, което прави регионалните и сезонните продукти печеливша възможност.

Перфектното решение за гъвкави опаковки

Решенията от край до край, които предлага HP Indigo ws4500, не само опростяват работния процес и го правят по-рентабилен, но също така създават нови продукти, които генерират нови пазари. Отпечатването на къси серии и персонализираният печат предлагат нови нива на серийното производство на персонализирани продукти. Въпреки че това е ефективно средство за маркетингови стратегии, то също може да бъде прилагано и в производството на гъвкави опаковки, например при печата на условия за безопасност, баркодове и срокове на годност. Многобройните предимства на дигиталния печат дават възможност на фирмите да станат част най-бързо развиващия се сегмент от опаковъчната индустрия – гъвкавите опаковки.

Многофункционално решение за печат

Много функционалността е това, което прави пресата HP Indigo ws4500 идеалното решение за производството на гъвкави опаковки. Могат да бъдат отпечатвани стандартни графични файлове с използването на седем цвята, което дава възможност за постигането на специални фирмени или маркови цветове. Съответствието на цветовете се поддържа от новата EskoArtwork дигитална опция за командния сървър, разработена специално за производството на гъвкави опаковки и етикети за по-близко съответствие до цветовата гама Pantone, като в добавка е и широката гама от обработваеми субстрати. Дигиталният печат може да бъде използван при производството на опаковки за различни продукти, включително и на такива, за които се изисква водоустойчивост, термоустойчивост, еластичност или прозрачност. Широкият обхват от възможни цветове и субстрати осигурява разнообразието, което се изисква от многобройните приложения на гъвкавите опаковки.

Приложения и медии

При наличието на разнообразни продукти като свежи и замразени храни, напитки, фармацевтични продукти, продукти за лична хигиена, почистващи материали, сладки, сухи смеси, подправки, строителни материали и селскостопански продукти, производството на гъвкави опаковки трябва да отговоря на голям брой изисквания. Това включва съответствието със санитарни, хигиенни, екологични и правни стандарти.
В съответствие с тези разнообразни изисквания, пресата HP Indigo ws4500 може да обработва гладки и релефни хартии, синтетични материали, в т. ч. PP, PE, PET, OPP, Teslin, Vinyl, PVC, специализирани субстрати и PS/OPS (Polyolefin) с дебелина в рамките от 12 до 350 микрона.

Технологията HP Indigo

HP ElectroInk е уникално течно мастило в стандартните cyan, yellow, magenta и black цветове. Това е единствената дигитална цветова технология, която се равнява по качество на цветовата гама на офсетовия печат. С помощта на HP IndiChrome On-Press, сертифицираната шест цветна технология Pantone, пресата HP Indigo може да отпечатва до 97% от цветовата гама Pantone, с което се постига висока плътност и дълбочина на цветовете. Освен това, HP IndiChrome Off-Press дава възможност за използването на до три спот или Pantone цветове, включително и бяло – отличен цвят за фон при печата върху гъвкави опаковки и ръкавни опаковки. Позволява се печат върху широк спектър от оцветени, тъмни, метализирани или прозрачни субстрати. Осигуряват се 10% по-ярки цветове с използването на CMYK (cyan, magenta, yellow, black) + OVG (orange, violet, green) мастила, поддържани от Esko дигитален команден сървър.
Друго предимство на пресата HP Indigo ws4500 е, че се осигурява бърза подмяна на мастила в процеса на работа (OFIR), с което се спестяват 1-2 подготвителни часа за всеки цвят. По този начин се елиминира принудителният престой по време на подмяната на седмото мастило, или докато се печата с останалите шест.
Като перфектно решение за производството на гъвкави опаковки, пресата HP Indigo ws4500 ще ви помогне де разширите арсенала на предлаганите от вас услуги и да се превърнете в необходимия партньор за вашите клиенти.

                               
Мираж Груп ООД е изключителен представител и сертифициран сервизен партньор за България на дигиталните преси HP Indigo

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.