Списание издаде брой с 16 000 персонализирани корици

1820
Списание издаде брой с 16 000 персонализирани корици

Браншовото списание „Labels & Labeling” издаде първия си брой за 2015-а година с една разлика. В действителност с 16 000 разлики, тъй като списанието заложи на персонализирани корици за целия си тираж.

Проектът е вдъхновен от изумителната маркетингова кампания на израелския филиал на Кока Кола, при който са напечатани милиони етикети с различен дизайн.

 

16 000 персонализирани корици

Общото и при двата проекта е използването на разработения от HP софтуер – Mosaic. Той е част от пакета SmartStream и позволява създаването на неограничен брой цветови и дизайнерски решения, които се генерират автоматично при задаване на първоначална визия. Потребителят може да дефинира кои от елементите да останат непроменени и колко версии да се генерират от софтуера.

За кориците на списанието са били използвани 16 от моделите на Кока Кола, като по този начин са генерирани 16 000 вариации. За отпечатването е използванa производствена дигитална машина HP Indigo 10000 с формат В2.

Ето какво казва за проекта главният редактор на издателстката група Andy Thomas-Emans: „Този проект показва истинската стойност на дигиталния печат – възможността за производство на хиляди уникални изображения, които въпреки това са разпознаваеми и, които имат обща маркетингова структура.”

Източник: www.creativebloq.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/