Сребърен тонер от HP Indigo

1680

HP показа нов течен сребърен тонер за етикетната цифрова печатна машина HP Indigo WS6600.

сребърен тонер

HP Indigo ElectroInk Silver позволява печат със сребро чрез дигитална технология. Geostick B.V. – холандска печатница за опаковки и етикети, която е изпробвала новата технология, е постигнала успех с първите приложения на новото мастило.

„Развълнувани сме от първите резултати с новия сребърен тонер на HP Indigo. Вече продадохме етикети, отпечатани с него на клиенти, които с готовност приеха продукцията и не можаха да открият разликата с етикети, отпечатани с конвенционално сребърно мастило“, каза Cees Schouten, технически директор, Geostick B.V.
„Новото сребърно мастило ни предоставя голям брой възможности. Постоянният стремеж на HP да представя нови възможности ни дава гъвкавостта, от която се нуждаем, за да отговаряме на развиващите се потребности на клиентите си.“

Очаква се HP Indigo ElectroInk Silver да излезе на пазара в началото на 2014.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.