2,8 метрова цветна мастиленоструйна дигитална машина за велпапе от HP и KBA

1732
2,8 метрова цветна мастиленоструйна дигитална машина за велпапе от HP и KBA

HP и KBA обявиха съвместните си планове за едностранната инкджет система HP T1100.

T1100

 

Високоскоростната машина, предназначена за големи натоварвания с ширина на печат 2,8 метра е проектирана за предварителен печат върху горния слой за велпапе. HP T1100 ще позволи на производителите да съчетават голям брой малки поръчки на една или няколко роли.

Планирано е дигиталната машина да печата със скорости до 183 метра в минута и да произвежда до 30000 кв. м. в час. HP T1100 ще печата на роли, които могат директно да се зареждат в машини за производство на велпапе.

Според производителите, устройството ще улесни централизираното производство на велпапе, използвано от големи търговски марки, което изисква кратки срокове и бързо превключване между поръчките. Вицепрезидента и генерален мениджър на високоскоростните инкджет производствени решения на HP Aurelio Maruggi каза: „За да използвате огромната възможност за дигиталния печат в областта на велпапето, трябва да имате най-добрата технология в класа, иновация, гама от решения, мащаб и визия за пазара.“

„Новата дигитална машина ще трансформира късите и средни тиражи, като драматично промени съществуващите оперативни модели и разходи и най-вече ще даде нови възможности на представителите на големите търговски марки.“ T1100 ще е първата машина, разработена съвместно от двете компании, които обявиха сътрудничеството си на Graph Expo 2014 в Чикаго.

Източник: www8.hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.