Bridgeshire Packaging инсталира първата печатна система HP FB7600 в света

1595

Британската компания Bridgeshire Packaging е първата в световен мащаб, която е купила плосък принтер HP Scitex FB7600 с ширина на печат 3,2 метра.

Обявената цена на машината е 650 000 британски лири. Според Andrew Whittle, директор на Bridgeshire Packaging, която им 50 служители, инвестицията в FB7600 е голяма стъпка напред за компанията, която използва и цифрова машина Inca Columbia, както и линия за сито печат.

Whittle каза: „Целта ни беше да подобрим ефективността на производството и да намалим времето за реакция. Вече се питаме как сме се справяли без FB7600. Чрез нейните възможности успяхме да увеличим производствения си капацитет.”

Bridgeshire Packaging използва новата машина предимно за производство на рекламни пана. Най-често те се печатат върху велпапе и са предназначени за различни клиенти, включително големи вериги супермаркети. „В момента повече от 95 процента от продукцията на FB7600 е на велпапе, но печатаме и на други материали като пенокартон, винил, плоскости от полипропилен за банери и външна реклама ”, добави Whittle/

HP FB7600 беше представена през октомври. Тя има ширина на печат 3,2 метра и може да печата върху разнообразни твърди и гъвкави материали.
Максималната й скорост на печат е 500 кв. м в час. Сред материалите, на които може да печата са велпапе, хартия, пенокартон и пластмаси, подходящи за употреба както в помещения, така и на открито. Машината може да печата върху материали с дебелина до 25 милиметра и размер до 1 650 x 3 200 милиметра.
Машината използва 312 пиезоелектрически печатни глави Scitex X2 с drop-on-demand технология. Всяка от тях има 128 дюзи, тоест машината печата през общо 39 936 дюзи. Според HP по този начин FB7600 осигурява количествата мастило, нужни за висококачествен печат и богата цветова гама.

Източник: printweek.com, hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.