HP добави червено мастило към новата си серия принтери DesignJet Z

1560
HP добави червено мастило към новата си серия принтери DesignJet Z

Разширената цветова гама е подходяща за рекламни и технически приложения.

DesignJet Z

 

HP добави към доказаната си гама принтери HP DesignJet Z две машини с ширина на печат  112 и 60 см. Постскрипт принтерите HP DesignJet Z5600 и Z2600 имат шестцветна система за печат, която помага на потребителите да намалят разходите си като намалят консумацията на мастило с до 20 процента, като запазят ярките цветове. Тези устройства са предназначени за копирни центрове, търговци и корпоративни клиенти, особено географски информационни системи. Новото червено мастило на HP разширява цветовата гама, което го прави идеално решение за реклами и плакати за търговски обекти.

„Клиентите ни искат цветове, които са ярки, не приглушени, но те имат нужда от решения, които разширяват цветовата гама без да увеличават разхода на мастило,” каза Xavier Garcia, ръководител на звеното за широкоформатен печат на HP.

Постскипт принтерите HP DesignJet Z5600 и Z2600 произвеждат ефективно различни продукти върху разнообразни материали. Това включва визуално привлекателни табели и плакати, устойчиви карти и технически чертежи. За по-точно възпроизвеждане и надеждност на цветовете, машините използват HP Professional система за емулация на Pantone цветове. Технологията на HP за позициониране на капката гарантира по-точно напасване на цветовете и надеждна работа на принтера.

Източник: www8.hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.