HP достави първата машина директен цифров печат на вълнообразен картон

1270
HP достави първата машина директен цифров печат на вълнообразен картон

Първата машина HP PageWide C500 ще бъде инсталирана в Carmel Frenkel. Печатницата ще служи като място за тестване на машината за печат на вълнообразен картон, която за пръв път бе представена на drupa 2016.

 

HP PageWide C500

 

Основана през 1950 г., базираната в Израел компания Carmel Frenkel предлага опаковъчни решения за водещи марки, включително в хранително-вкусовата промишленост. „Инсталацията е много важен етап от стартирането на HP PageWide C500“, каза Eric Wiesner, генерален мениджър, HP PageWide Industrial Division. „Тази новаторска технология може да се справи с най-широка гама от цифров пост-печат на опаковки от велпапе, включително за растящия сегмент от опаковки за храни.“

HP PageWide C500 е цифрова алтернатива на офсета и флексопечата. Машината осигурява офсетово качество директно върху картона с висока производителност върху хартии с и без покритие, и използва мастила на водна основа.

„За разлика от някои други алтернативи за цифров печат, мастилата на водна основа на HP PageWide са 100% без UV- реактивни химии. По този начин, тези мастила дават възможност за надежден и сигурен печат както за първични, така и за вторични опаковки за хранителни продукти“, добавя Wiesner.

Новата машина печата картон с размери 1,3 х 2,5 м при скорост до 75 м / мин. Използва технологиите на HP – Virtual Belt и Corrugated Grip, за да поддържа широка гама от медии, включително индустриален клас вълнообразен картон, от такъв с микровълни до петслоен картон.

Източник: www.paperandprint.com
Текста написа: Пламен Давидов

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.