HP завърши придобиването на бизнеса с принтери на Samsung

732
HP завърши придобиването на бизнеса с принтери на Samsung

Завърши една от най-големите сделки в индустрията през последните години, стартирала през миналата година, а именно – придобиването от страна на HP на бизнеса с принтери на Samsung.

HP Samsung

 

Стойността на сделката е оценена на приблизително 1,05 милиарда долара. За HP основното предимство от настоящата сделка е разширяване на пазарните позиции при мултифункционалните устройства с размер А3 и засилване на лидерската позиция в лазерните устройства от бизнес клас с размер А4.

Обект на сделката са също 6500 патента на Samsung в областта на печата, както и екипът от 1300 изследователи и инженери с опит в лазерните технологии, електронната техника, консумативи и аксесоари.

Клиентите на HP ще имат по-голям избор, с по-достъпни цени за придобиване и по-високо качество на цветовете, обявиха от компанията. Новото портфолио ще включва технологиите PageWide, HP Connection Inspector и HP Sure Start, с което моделите ще бъдат едни от най-сигурните на пазара. В допълнение HP обяви и навлизането си в 3D сегмента, който се разглежда като потенциална област за растеж в бъдеще.

Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/