HP инвестира $200 милиона в следващото поколение мастила на водна основа

740
HP инвестира $200 милиона в следващото поколение мастила на водна основа

HP обяви, че ще работи за създаване на мастила на водна основа за екологични решения за дигитален печат за производство на опаковки от велпапе и текстил.

HP обяви, че инвестира 200 милиона долара в разработката на следващото поколение мастила на водна основа. Те са предназначени за дигитален печат на опаковки от велпапе и текстил. Ангажираността на компанията е допълнение към продължаващите инвестиции на компанията в други технологии за печат и пазари, с цел създаване на устойчиви решения за цифров печат. Традиционните процеси за багрене на текстил използват технологии, които могат да предизвикат замърсяване на водите. Институтът за глобални ресурси изчислява, че около 20% от промишленото замърсяване на вода се дължи на производството на облекла.

 

мастила на водна основа

„Очакваме бизнесът на HP да се развие благодарение на инвестицията в решения на водна основа, които отговарят на пазарните потребности и увеличаващите се изисквания за опазване на околната среда на компаниите в графичната индустрия,” каза Santi Morera, глобален ръководител на графичните решения, HP Inc. „Ще влагаме ресурси в продължаващите иновации и размествания в индустрията, за да ускорим налагането на по-безопасни, прости и екологични технологии ма водна основа, които отговарят на изискванията за качество, производителност и икономическите показатели, необходими на тези пазари.”

Бъдещето на пазара
Мастилата на водна основа за велпапе на HP вече заеха лидерска позиция на чувствителни пазари като производството на опаковки за храна. Компанията отделя ресурси за създаване на ново поколение мастила, глави и технология на печатните машини, с подобрено качество, производителност и екологичност. Ръководството на компанията вярва, че мастилата на водна основа са бъдещето на този пазар.

HP не пренебрегват възможностите на технологията си в съчетание с традиционни аналогови или дигитални процеси. HP работят в сътрудничество с текстилната индустрия, за да вземе правилните решения за дигиталните си платформи за печат на водна основа.
Новата инвестиция цели надграждане на съществуващата технология на водна основа, например тази за приложение в широкоформатния печат. Например Latex мастилата на водна основа на HP Latex се наложиха като надеждна, гъвкава и безопасна алтернатива на съществуващите мастила.

Източник: пресинформация на HP
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.