HP и KBA ще работят заедно

1782
HP и KBA ще работят заедно

Компаниите планират съвместно да създадат дигитално решение за печат на вълнообразен картон.

На провелото се в Чикаго изложение Graph Expo 2014, HP и KBA обявиха плановете си да разработят съвместно високоскоростна ролна машина за индустриален мастиленоструен печат на вълнообразен картон. 

Новата машина, която ще се предлага под марката HP е предназначена за растящия пазар за производство на опаковки от вълнообразен картон, който се оценява на 2,5 милиарда долара (по данни на HP). За едни от основните фактори, допринасящи за този ръст, партньорите посочват увеличеното търсене на къси тиражи, микросегментацията на продуктите, увеличеният брой на асортиментите, по-краткия живот на опаковките и др.

HP вече обяви намерението си да стъпи на пазара за дигитален печат на опаковки от вълнообразен картон. По-рано тази година, компанията пусна новото мастиленоструйно решение HP High-speed Inkjet Corrugated Packaging Solution и инсталира първата машина в печатницата Obaly Morava. Споразумението с КВА подчертава доверието на HP в перспективите на този пазар и готовността им за разширяване на съответното портфолио.
 
Източник: whattheythink.com;  www.printdaily.ru
Преведе: Мария Шабанска
 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.