HP и Smartpress подписаха многомилионен договор за доставка на пет машини HP INDIGO с формат В2

949
HP и Smartpress подписаха многомилионен договор за доставка на пет машини HP INDIGO с формат В2

HP Inc. и Smartpress обявиха, че са подписали договор за пет машини HP Indigo 12000 HD Digital Press с формат В2, които се планува да влязат в експлоатация до края на ноември.

Smartpress е голям web-to-print доставчик в USA, който е специализиран в дигиталния печат на премиум продукти за корпоративни клиенти, дизайнери, фотографи и др. 

 

SMARTPRESS

„Разширението и подобрението на нашия парк от HP Indigo машини позволява производството да върви в крак с растежа на компанията, а покупката на печатните машини с HD модификация, съответстват на стремежа ни да създаваме продукция с изключително качество за нашите клиенти.“ – така коментира сделката Matt Hanson – президент на Smartpress .

 

HP Indigo 12000 HD Digital Press

Дигиталните печатни машини HP Indigo 12000 HD Digital Press са снабдени с нови експониращи глави, имащи двойно по-голяма резолюция от стандартните. В съчетание с новия алгоритъм на растеризация HDFM, това позволява по-голямо качество на печатната продукция. От web-to-print доставчика Smartpress съобщават. че ще използват машината с HP Indigo One Shot технология основно за печат на синтетични материали за продукти като пластмасови карти, знаци и др.

По данни на НР Inc. в света са инсталирани над 800 дигитални машини HP Indigo с ширина на печат 74 см. В България до момента има инсталирани две машини В2 формат на марката HP Indigo.

Написа: Пламен Давидов
Източник: hp.com

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.