HP обнови водещата серия Latex 300

1344
HP обнови водещата серия Latex 300

На SGIA Expo компанията показа новата серия HP Latex 300, която добавя гъвкавост и производителност към платформа номер едно в категорията.

HP обнови водещата серия Latex 300

 

Новите принтери HP Latex 315, 335 и 365 Printers са предназначени за различни типове клиенти – от малки рекламни производители и копирни центрове до доставчици на печатни услуги с голямо натоварване. Тези машини осигуряват изгоден път към пазара на табели и дисплеи и са подходящи за разнообразни външни и вътрешни приложения.

„С представянето на сериите HP Latex 300 Printer, HP предизвика разместване на пазара с малки обеми с изцяло нова платформа, която има ред предимства, свързани с цената, размера и производителността и позволи на повече компании да навлязат в широкоформатния печат на рекламни съоръжения.” каза Xavier Garcia, генерален мениджър на дивизията за широкоформатен печат на HP. „Днес HP представя нови, ключови възможности към водещото си портфолио, които подканват дори повече клиенти да се възползват от HP Latex технологията и да открият нови възможности за растеж.“

Новата гама HP Latex 300
HP Latex 315, 335 и 365 са базирани на третото поколение HP Latex технология и осигуряват високо качество на печат, производителност и устойчивост, опазване на околната среда и различни сертификации.

Новите серии HP Latex 300 предлагат:

  • Висококачествен печат с ширина до 160 см и скорост до 31 кв. м/ч, подходящ за външно приложение. Максималната резолюция е 1200 dpi.
  • Функции, които помагат на потребителите да намалят разходите си като възможност за създаване на потребителски ICC профили за различни материали за печат HP и опция за вграден i1 спектрофотометър, които се предлагат за HP Latex 365 Printer. HP Latex 315 и 335 предлагат оптимизирани профили с HP Quick Substrate Profiling, както и FlexiPrint HP Edition RIP, включен в комплекта.
  • Намаляване на времето между поръчките и увеличена производителност.
  • Новото приложение HP Quick Solutions е достъпно през тъчскрийна на машините и служи за бързо отстраняване на проблеми и лесно оптимизиране на качеството на печат.
  • Разширена поддръжка на медии за печат, включително самозалепващ винил, беклит, тапети и текстил.
  • Нов онлайн инструмент за обучение на оператори.
  • Автоматична система за рязане по оста x за незабавно довършване на отпечатъците, която е налична във всички машини от серията HP Latex 3000.

Източник: пресинформация на HP
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.