HP отбеляза една година от излизането на пазара на HP Indigo 10000

1517
HP отбеляза една година от излизането на пазара на HP Indigo 10000

HP Indigo 10000 е първата дигитална преса с офсетово качество на печат и формат B2.

HP Indigo 10000

 

Машината беше добре приета от доставчици на печатни услуги от цял свят след излизането си на пазара през март миналата година. Днес има над 80 завършени инсталации на HP Indigo 10000 в 24 държави на пет континента. Според HP печатниците по целия свят продължават да увеличават печалбите си като купуват по няколко машини.

HP Indigo 10000 помага на клиентите по целия свят да развият бизнеса си чрез увеличена ефективност и по-широка гама приложения на дигиталния печат. Повечето от тези печатни машини са инсталирани в офсетови печатници, но сред клиентите са и значителен брой производители на опаковки, книги и фотокниги, както и доставчици на директна поща.

HP Indigo 10000 осигурява всички възможности на пресите HP Indigo в по-голям формат, което му позволява потребителите на машината да навлязат на традиционно офсетови пазари. 85% от потребителите на HP Indigo 10000 са съществуващи доставчици на печатни услуги, 15% са нови потребители на HP Indigo или изцяло нови компании.

Източник: пресинформация на HP
Текста написа: Мартин Новев
 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.