HP отключва възможности за масово персонализиране на 200 000 уникални кенчета за бира Bud Light

1893
HP отключва възможности за масово персонализиране на 200 000 уникални кенчета за бира Bud Light

HP обявиха, че Bud Light са използвали цифровата технология за печат на HP, за да произведат ограничена версия от 200 000 уникални кенчета за музикален фестивал, с което Bud Light става не само първата бира, но и първата марка в САЩ, която използва HP SmartStream Mosaic за масова персонализация.

уникални кенчета за бира Bud Light

 

Фестивалът Mad Decent Block Party е мястото, където най-продаваната и най-популярна марка бира в САЩ ще се опита да улови енергията на лятната музикална сцена с тази първа по рода си в САЩ кампания с персонализирани опаковки. С помощта на дигитална печатна машина HP Indigo WS6800 и HP SmartStream Mosaic, 31 дизайна са били трансформирани в повече от 31 милиона възможни графики, създавайки в крайна сметка 200 000 уникални дизайна, сред които няма два еднакви. Тези специални кенчета в момента са на разположение в градовете в САЩ и Канада.

„Този проект не би бил възможен без дигиталната печатна технология на HP, която ни позволи да експериментираме и да създадем един оригинален опит с любимата бира на Америка“, обясни Valerie Toothman, вицепрезидент иновации, Anheuser-Busch. „Днешните потребители търсят уникални, персонализирани преживявания. Потребителските реакции доказват, че персонализираните графики са наистина  въздействащи и начин за подобряване на опита на потребителя с марката Bud Light.“

HP SmartStream Mosaic позволява автоматично създаване на милиони дизайни, базирани на основни модели, които предлагат бърза изработка на големи персонализирани кампании, където всеки екземпляр е различен. С висока степен на автоматизация и тясна интеграция с процеса на преработка, този първокласен дизайнерски софтуер помага на водещи световни марки да доставят опаковки, които не си приличат една с друга.

 

„Персонализирането в глобален мащаб е следващата граница за марките“, казва Doris Brown-McNally, мениджър бизнес развитие, HP. „Дигиталният печат на HP предлага възможност за бързо създаване и производство на милиони уникални дизайни и Bud Light е най-новата марка, която прие нашата технология за масова персонализация.“

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.