HP планира семейство широкоформатни принтери PageWide

1554
HP планира семейство широкоформатни принтери PageWide

Високоскоростните широкоформатни принтери са базирани на новата печатна технология с едно преминаване PageWide и предлага скорости на печат от осем до тридесет страници A1 е минута при ширина на печат един метър.

PageWide

 

PageWide устройство беше представено миналия месец, но детайлите за технологията бяха разкрити миналата седмица. Според HP технологията е в състояние да „обезпокои“ някои области на производствения печат благодарение на високата си скорост и ниска цена. Семейството от четири модела предлага скорости на печат от осем до тридесет страници A1 е минута при ширина на печат един метър. Принтерите използват осем печатащи глави с ширина 13 см.

БазовитеXL 4000 (8 страници A1 в минута) и XL4500 (12 страници A1 в минута са предназначени за вътрешни нужди, например на отдели по дизайн и проектиране. Те имат две чекмеджета за материал и интегриран скенер.

XL 5000 (14 страници A1 в минута) и XL 8000 (30 страници A1 в минута) са ориентирани към производството. XL 8000 има три чекмеджета за материали за печат и може автоматично да превключва между шест ролки с медии. HP планира да добави и интегрирани възможности за сгъване и подреждане на продукцията към тези устройства.

Thomas Valjak, генерален мениджър на широкоформатния печат на HP за Европа, каза „С 23 линейни метра в минута, тези принтери са с 60% по-бързи от сегашните едноцветни LED машини на пазара. Но ние можем да добавим цвят без намаляване на скоростта или качеството.“

XL 8000 ще излезе на пазара през септември, XL 5000 през ноември, а базовите 4000 и 4500 в началото на 2016. Приложенията, цитирани от HP включват къси тиражи промоционални плакати, технически отпечатъци, например карти и архитектурни и инженерни чертежи.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.