HP показаха високопроизводителната мастиленоструйна преса T400

1787

HP демонстрираха последното допълнение към гамата си от ролни мастиленоструйни печатни системи, T400, която има ширина на печат 1067 милиметра и скорост на печат до 180 метра в минута, което е равносилно на 5 200 страници в минута

T400Според HP, T400 е най-голямата и производителна преса в графичната индустрия с възможности за пълна персонализация. Това прави възможно създаване на големи обеми персонализирана продукция при високи нива на ефективност. Новата машина беше представена в Лос Анджелес и според HP съчетава май-високото качество с най-високата производителност в класа си. T400 е подходяща за потребителите, които се занимават с печат в големи тиражи на книги, брошури, каталози, промоционални материали и пощенски кампании. От HP смята, че машината може да се справи и с част от поръчките, които в момента се печатат на офсет. Компанията претендира, че пресата има „огромен потенциал”в тази насока.

Според Scott Schiller, маркетинг директор на високоскоростните производствени мастиленоструйни решения на HP, T400 ще бъде подходяща за клиентите в печатната индустрия, които имат големи обеми на производството. „Въпреки, че машината има размер, сходен на този на офсетова преса, приликите приключват дотук. T400 съчетава висока производителност и качество с печат на променлива информация, която наистина поставя акцент върху посланието ни за масова персонализация на маркетинговите продукти”, добави той.

Машината печата с разделителна способност от 1200 точки на инч на материали от 40 до 200 грама на квадратен метър. Има и възможност за надстройване за печат на медии до 350 грама на квадратен метър. Машината вече е в продажба, а доставките ще започнат през втората половина на 2011.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.