HP показа технология за латексов печат на твърди материали

1101
HP показа технология за латексов печат на твърди материали

Новата технология позволява латексов печат върху различни повърхности, както и ново бяло мастило White Latex.

 

 латексов печат на твърди материали

 

Това е първата хибридна HP Latex технология, която предлага както гъвкав, така и твърд печат с екологични мастила на водна основа без миризма. HP Latex R добавя възможности за печат върху твърди материали към доказаната технология на HP и добавя възможност за печат с бяло мастило.

Серията HP Latex R осигурява печат с високо качество върху широка гама твърди материали като разпенени плоскости, картон, гофриран полипропилен, твърди пластмаси, алуминий, стъкло, както и много други. За разлика от UV технологията на печат, която нанася дебел слой мастило, който изцяло покрива материала, латексовите мастила на HP съхраняват усещането и вида на материала и осигуряват печат без миризма, който е безопасен за околната среда и оператора на машината.

„С новата HP Latex Rigid технология, нашите клиенти могат да разширят предложенията си в нови области с висока добавена стойност и да предложат нови креативни идеи и концепции за табели,” каза Joan Perez Pericot, мениджър на широкоформатния бизнес, HP Inc.

HP White Latex премахва една от най-сериозните пречки в печата пред индустрията чрез иновативна система, която рециркулира бялото, за да избегне засъхването му. За пръв път, иновативното бяло латексово мастило на HP осигурява гланцово, висококачествено „истинско бяло,“ което не пожълтява с времето като традиционните UV базирани бели цветове.

HP Latex R ще излезе на пазара през третата четвърт на 2018. Дебютът на технологията ще е през май на FESPA в Берлин.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.