HP представиха два нови принтера Designjet с латексови мастила

2751

По-голямата машина L28500 предлага ширина на печат 2,64 метра, а по-малката L26500 – 1,54 метра.

И двете устройства имат подобрения, които правят възможно използването им за двустранен печат. Те работят с латексови мастила HP 792, които се използват и при по-големите машини от серията LX на HP. Joan Pericot, маркетинг директор за целия свят на отдела за широкоформатен печат на HP, каза, че използването на новото мастило е „съществено подобрение” за гамата Designjet.

Благодарение на него е възможен печата на по-плътен черен цвят и отпечатъкът е по-гланцов. Освен това, е повишена водоустойчивостта, което е полезно при печат върху текстил. HP предлагат и нов работен процес за двустранен печат, който използва специален сензор, монтиран в принтера и позволява двустранен печат с минимална намеса от страна на оператора. Сензорът OMAS контролира автоматично регистъра между лицето и гърба като следи марка при повторното зареждане на хартията в принтера за печат на обратната й страна.

L28500 с ширина на печат 2,64 метра е по-бърз с между 34% и 70% от предишния модел L25500. Максималната скорост на печат на L28500 е 40 кв. м. в час, максималната скорост на по-малкия модел L26500 е 22.8 кв. м в час. И двата нови принтера са съвместими с над 500 медии, включително новият двустранен подсилен HDPE материал за банери на HP.

HP са инсталирали над 9 000 латексови принтера в световен мащаб и с тях са били отпечатани повече от 44 милиона квадратни метра материали.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.