HP представиха първи по рода си широкоформатен принтер Designjet Z5400

1792

Новата машина е първата в индустрията, която работи с две ролки. Тя е насочена към копирните студия.

Designjet Z5400
Designjet Z5400 цели да даде възможност на копирните студия възможност да увеличат предложенията си без да правят големи инвестиции. Устройството с ширина на печат 1,11 метра е подходящо за широкоформатен печат с високо качество на продукти като плакати, картини, снимки, реклами със задно осветление, рекламни пана за вътрешна употреба, реклами за търговски обекти, чертежи и карти.

Машината се зарежда с две ролки материал за печат. Превключването между тях става автоматично. Принтерът може да печата и върху хартия на листове. Според производителя това увеличава производителността като намалява времето за смяна на медиите за печат и подготовка на следващата поръчка.

Устройството може да печата с до 53 кв. м. в час и използва шест фотомастила на HP Photo, които включват три нюанса на черното. Печатът на цветни и черно-бели изображения е с разделителна способност 2400x1200dpi. Вградената Multi-Dimensional Smart Drop Placement технология на HP засича и коригира позиционирането на капката, за да увеличи ефективността и намали загубите.

Designjet Z5400 е свързан с интернет. Това осигурява автоматично обновяване на софтуера, печат от USB памет и имейл. Софтуерното решение на HP Instant Printing позволява на потребителите да преглеждат, режат и печатат PDF, Postscript, Tiff, Jpeg и HP-GL/2 файлове.

Маркетинг мениджърът на HP Designjet Colin Easton каза, че възможността машината да се зарежда с две ролки ще бъдат изключително полезни за потребителите. „От гледна точка на копирните студия, това е изключително полезно, защото те постоянно преминават от един материал към друг, примерно от гланцова хартия към PVC.”, каза той. „Също така възможността клиентите да донесат USB памет с проекта си и той да се отпечата директно от нея наистина прави работата по-лесна.“

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.