HP представи базовата инкджет система PageWide T235 HD

1209
HP представи базовата инкджет система PageWide T235 HD

Новата HP PageWide T235 HD е базова мастиленоструйна ролна машина с непрекъснато подаване на мастило, която предлага „най-икономичния път към висококачествен дигитален печат с висока производителност за рекламни материали,“ казват от компанията.

PageWide T235 HD

 

T235 HD, която е част от сериите T200 HD е платформа с ниски разходи за експлоатация за печат на издания, директна поща и рекламни материали. Тя има опция за надстройване до HP PageWide T240 HD за увеличаване на производителността. „С представянето на HP PageWide T235 HD, е по-лесно за повече доставчици на печатни услуги да извършат трансформация от аналогов към дигитален производствен процес,“ каза Eric Wiesner, генерален мениджър на индустриалната дивизия HP PageWide. „Докато HP PageWide платформата достигна крайъгълния камък от 210 милиарда страници, отпечатани от клиентите, новата машина допълнително подсилва приемането от пазара на термалната мастиленоструйна технология на HP.”

HP (High Definition Nozzle Architecture)

С помощта на технологията на HP High Definition Nozzle Architecture (HDNA, архитектура на дюзите с висока резолюция) с хардуерна разделителна способност от 2400 дюзи на инч системата за двустранен печат HP PageWide Web Press T235 HD печата със скорост 122 метра в минута във високопроизводителен режим. Машината може да печата и във висококачествен режим, с две преминавания, седем нива на полутонове на цвят и по-фини елементи на печат със скорост от 61 метра в минута. Това осигурява по-добро възпроизвеждане на тоновете на човешката кожа, преливки и плътни фонове.

„Високопроизводителните решения на HP PageWide позволяват на печатниците да произвеждат продукция с по-висока добавена стойност – персонализирани тиражи с голям обем и качеството на цветовъзпроизвеждане, което изискват големите марки,“ добавя Wiesner. „Пресата позволява изгоден, уместен и таргетиран печат, който въвлича клиентите по по-креативни начини.“
Новата машина беше показана на Hunkeler Innovation Days в Люцерн, Швейцария.

Източник: graphicartsmag.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.

Тагове