HP представи първите мастиленоструйни машини, базирани на HDNA технология под името PageWide

1657
HP представи първите мастиленоструйни машини, базирани на HDNA технология под името PageWide

Серията ролни мастиленоструйни преси на компанията е преименувана от T на HP PageWide.

PageWide дигитални машини

 

HP представи първите две високоскоростни мастиленоструйни печатни машини, базирани на технологията HDNA (High Definition Nozzle Architecture/архитектура с дюзи с висока резолюция). Двете нови системи за ролен печат, HP PageWide T480 HD и T470 HD, работят с максимална скорост съответно 244 и 183 метра в минута във високопроизводителен режим.

В режим с високо качество скоростта и на двете машини пада до 122 метра в минута. Според HP този режим предлага по-рязък текст, по-добро възпроизвеждане на тънки линии, верни тонове на кожата, по-плавни преливки, намаляване на зърнистостта и подобрени детайли във ярките тонове и сенките.

HP представи за пръв път своята HDNA технология за мастиленоструйните си преси през февруари. HDNA мастиленоструйните глави удвояват реалната разделителна способност на досегашните глави на HP до 1200dpi, осигурени от 2400 дюзи на инч спрямо 1200 дюзи за по-старата технология.

Според производителя новите машини отварят нови възможности за издателския бизнес, директната поща и печата на рекламни материали като цветни търговски материали, плакати и банери с дължина до 2,74 метра, както и за висококачествени рекламни брошури и каталози.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.