HP представи решения за по-голяма сигурност при печата

1429
HP представи решения за по-голяма сигурност при печата

Всеки, който е работил в офис на по-голяма компания е имал случай, в който е изпратил документ за принтиране, а след това е забравил да го вземе от устройството или се е сетил за него няколко часа по-късно.

Много често в тези случаи става въпрос за строго поверителна информация. 

 

 

Според проучване на Quocirca от юни 2014 година около 90% от организациите са претърпели загуба на данни, поради недобра защитеност на печата. Щетите от тези загуби възлизат на 5.4 милиона долара според друго изследване от май 2013 година. Именно поради това е необходимо организациите да разширят своите мерки за сигурност като освен към компютрите и мрежите, трябва да се предприемат действия за защита на принтерите и мултифункционалните устройства. Във връзка с това от HP представиха четири устройства и услуги, които са предназначени да помогнат в защитата при отпечатване на поверителна информация. Ето кои са те:

  • HP LaserJet Enterprise flow MFP M630 предлага повече от 200 вградени функции за защита. Моделът осигурява високо ниво на сигурност, от което се нуждаят организациите, без това да води до затруднения при работния процес. Устройството разполага с хард диск, в който информацията е защитена чрез криптиране и разширени методи за сигурност. Контролът за достъп става посредством избор на един от три възможни метода за автентификация.
  • HP JetAdvantage Pull Print предотвратява неоторизиран достъп до поверителни печатни материали чрез 256-битово криптиране по време на тяхното съхраняване в облачна среда. Отпечатването се активира само чрез въвеждане от служителя на уникален персонален номер или чрез мобилно устройство / карта за достъп, удостоверяваща правата на лицето.
  • HP Imaging and Printing Security Center (IPSC) 2.1 е софтуерно решение, което помага на организациите при управление на печатните устройства и създаване на правила при работа с тях. Работният поток е защитен благодарение на сертификати, чието инсталиране е бързо и максимално улеснено. По този начин се постига почти пълна защита на работния процес с печатни материали.
  • HP Printing Security Advisory Services е услуга, която има за цел да осигури еикп от специалисти по сигурността, които да анализират използваната среда за печат. Те могат да предложат внедряване на решения за подобряване на сигурността, както и цялостни препоръки за оптимизиране на печатната инфраструктура в организацията.

 

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.hp.com

Интернет портал за печатни технологии.