HP представи технология за печат по ръбовете на книгите

1648
HP представи технология за печат по ръбовете на книгите

HP представи технология, която ще позволи отпечатване на изображения по предния и страничните ръбове на книгите. Новата функция Edge Printing е част от инструмента за печат на променливи данни SmartStream Designer.

технология за печат по ръбовете на книгите

 

Той позволява разделянето на конкретно изображение на части в зависимост от броя страници. Новото приложение позволява и разделяне и отпечатване на непрекъснати изображения по гърба на колекция от книги, като по този начин се създава впечатляващ визуален ефект при тяхното подреждане.

Чрез тази технология от HP Indigo целят да предложат нови възможности за печат и разработване на продукти, които биха надхвърлили очакванията на крайните клиенти. От компанията вече се похвалиха с първото внедряване в испанска печатница, разполагаща с HP Indigo 10000.

Функцията Edge Printing е само едно от нововъведенията в последната 11-та версия на SmartStream Designer. В него е добавен и ъпдейт на добилия популярност плъгин Mosaic, позволяващ автоматичното генериране на множество уникални дизайни на базата на един основен модел. Софтуерът предлага също така и множество възможности за печат на обекти за защита от копиране.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www8.hp.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/