HP разшири и ребрандира своето портфолио Latex Printing Technology

2500

Разширеното портфолио бе показано заедно с представянето на принтера HP Latex 3000, за което писахме преди няколко дни.

HP Latex 3000

От фирмата обявиха и предстоящото ребрандиране на линиите HP Designjet и Scitex latex printers and supplies. Новото им общо название ще бъде  HP Latex. То ще покаже важността на латекса в портфолиото за широкоформатен печат на  НР.

Линията  Latex Printing Technology бе показана за първи път през 2008г., като водно базирана алтернатива на солвентните мастила. От тогава 15 000 принтера HP Latex са били закупени по целия свят и повече от 100 милиона квадратни метра са били отпечатани с мастилата HP Latex. От НР очакват тези цифри да се утроят до 2016г.  Количеството продукцията отпечатана с латексови мастила рязко се повишава, докато тази отпечатана с солвентни мастила е намаляла с около 33%.

„Печатниците постоянно трябва да се борят с нарастващата конкуренция и намаляващите срокове и бюджети за големи проекти“, коментира Xavier Garcia вицепрезидент и генерален мениджър в НР. „Като лидер в широкоформатният печат, НР предлага латексови продукти и решения, които осигуряват на клиентите ни начин да отговорят на тези предизвикателства, с по-добри нива на производителност, качество и гъвкавост.“

Принтерът HP Latex 3000 е създаден с идеята да осигурява конкурентно предимство . Той предлага голяма медийна гъвкавост, включително и възможност за печат върху топлочувствителни  повърхности с помощта на HP Latex Optimizer. Новите мастила осигуряват постоянно високо качество на изображението, както и ефективно втвърдяване при по-ниски температури и с по-малко енергия, по сравнение с предишните решения на НР.

Третото поколение латексови мастила HP 881 осигуряват устойчивост на надраскване сравнимо с това на солвентните мастила,  което ги прави идеални за печат на  външна реклама, интериор и др.

Линия HP Latex Printing Technologies сега включва:

– принтери

  HP Latex 260, по-рано HP Designjet L26500
  HP Latex 280, по-рано HP Designjet L28500
  HP Latex 820, по-рано HP Scitex LX820
  HP Latex 850, по-рано HP Scitex LX850
  HP Latex 3000 printer

Всички HP Latex мастила и консумативи, също ще бъдат ребрандирани.

Източник: http://www.piworld.com/article/hewlett-packard-expands-rebrands-its-latex-printing-technology-portfolio/1?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.