HP революционизира портфолиото за дигитален печат на Quantum Group с машини Indigo

1189
HP революционизира портфолиото за дигитален печат на Quantum Group с машини Indigo

Първата инвестиция в HP Indigo на компанията й осигурява нужната производителност за най-натоварения сезон.

HP Indigo

 

Quantum Group подмени паркът си за цифров печат с цифрови преси HP Indigo. Новите машини са две HP Indigo 10000 и три HP Indigo 7800, чиято задача е да намалят времето за изпълнение на поръчките, да подобрят качеството и да осигурят на клиентите повече потенциални приложения на печатните материали.

„Технологията за дигитален печат на HP Indigo ни позволи драматично да увеличим времето, в което машините са в готовност, да произвеждаме по-бързо и да работим в синхрон с клиентите си, като им осигурим по-високо качество на печат, повишени темпове на растеж и по-висока възвръщаемост на инвестициите,“ каза Bill White, изпълнителен директор на Quantum Group.

В рамките на един месец употреба две HP Indigo 7800 са генерирали над 2 милиона клика всяка. Quantum Group са очаровани от качеството на печат и производителността, че са поръчали трета HP Indigo 7800 и две B2 преси HP Indigo 10000.

„Опитът на Quantum Group е доказателство за силата на продуктовата гама HP Indigo, ясна демонстрация как клиентите използват водещата ни технология, за да преоткрият и развият бизнеса си с HP. Заедно, ние тласкаме индустрията напред,“ каза Alon Bar-Shany, генерален мениджър на HP Indigo. С цифровите преси с B2 формат HP Indigo 10000 и HP Indigo 7800, Quantum Group може да предложи широката си гама интегрирани решение, включително листов печат, скрепване и довършителни работи.

С възможностите си за печат с до 4600 цветни листа в час в режим с повишена производителност (CMY), HP Indigo 10000 предлага поне два и половина пъти по-висока производителност, от която и да е листова цифрова печатна машина на пазара, като наред с това е подходяща за производство на практически всички видове рекламни материали.

С машините HP Indigo 7800, Quantum Group осигурява на клиентите си възможности за производство на материали с висока добавена стойност, с различни ефекти, както и точно и постоянно възпроизвеждане на цветовете, включително на различните преси.

Източник: пресинформация на HP

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.