HP сключи най-голямата си с сделка в областта на графичната индустрия досега

1426
HP сключи най-голямата си с сделка в областта на графичната индустрия досега

Клиентът Lightning Source ще използва 24 ролни печатни машини, за да осигури скорост, качество и ефективност на издателствата.

 

HP PageWide T240 HD

 

Lightning Source избра HP PageWide за предпочитан доставчик на мастиленоструйна техника до 2024 г. и поръча 24 нови HP PageWide T240 HD пълноцветни и едноцветни машини със сервизни договори и консумативи.

Нов модел в книгоиздаването
Според HP и Lightning Source LLC, които са водеща компания за печат по заявка и част от Ingram Content Group, мултимилионната сделка ще трансформира издателския бизнес. Според компаниите това ще доведе до промяна на модела за дистрибуция и продажба на книги. Сделката е най-голямата досега за графичния бизнес на HP. Машините ще бъдат инсталирани в пет производствени центъра на три континента. Поръчката подчертава трансформацията на печатната индустрия от аналогов към дигитален печат.

Ренесансът на дигиталния печат
„Тази удивителна сделка показва, че импулсът зад ренесансът на дигиталният печат не просто е запазен, той нараства. Миналият месец обявихме петгодишна сделка със Shutterfly, водещият производител и онлайн търговец на висококачествени персонализирани продукти и услуги, а днес представяме седемгодишна сделка с лидер в издателската дейност,“ каза Enrique Lores, президент на печатния бизнес на HP Inc. „Сътрудничеството ни ще позволи на Lightning Source да предложи висококачествен дигитален продукт на клиентите си, както и следващото ниво на мащаб, продуктивност и ефективност.“

„Мисията ни е да помогнем на съдържанието да достигне предназначението си, като осигурим на клиентите си най-високото качество на печат, скорост и подходящи бизнес модели,“ каза Shawn Morin, изпълнителен директор на Ingram Content Group. „С добавянето на ролни преси PageWide Web към глобалните си производствени центрове, ще можем да осигурим на клиентите си дори повече възможности.“

С новите си HP PageWide, Lightning ще може да произвежда висококачествени инкджет цветни и черно-бели отпечатъци на хромирани хартии, да осигури по-висока скорост на печат, до 150 метра в минута и да предложи безпрецедентна цифрова производителност и увеличаване на обема на производството на клиентите си по целия свят.

HP има водеща позиция в аналогово-цифровата революция клиентите на HP PageWide, които печата средно 5,5 милиарда страници месечно. Увеличаването на броя страници на месечна база, отчетен през 2017 е 15%. HP PageWide са отпечатали общо 250 милиарда страници от представянето на технологията до сега.

Източник: пресинформация на HP
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.