HP сключи петгодишна сделка със Shutterfly

1066
HP сключи петгодишна сделка със Shutterfly

HP обяви, историческа сделка със Shutterfly, водещ световен онлайн търговец и производител на висококачествени персонализирани продукти и услуги.

 

HP Indigo 12000

 

Shutterfly добавиха към оборудването си втория транш дигитални преси HP Indigo 12000 и обявиха HP за свой предпочитан доставчик на цифрови печатни машини. Компанията се стреми да „разшири ролята си на водещият доставчик на дигитален печат в света“. Преди около година Shutterfly получи първата част от 25-е HP Indigo 12000, които поръча в най-голямата сделка в историята на HP Indigo.

„Виждаме удивително възраждане на дигиталния печат. Хората цъкат на това, което искат, но те обичат печата. Силата на технологиите за дигитален печат на HP отваря нови пазари, приложения и възможности за най-мощните ни клиенти като Shutterfly,” каза Enrique Lores, президент на печатния бизнес на HP. „Виждаме огромен импулс в графичния си бизнес и дигиталния печат, докато все повече компании откриват силата на печата да възстановява връзки. Shutterfly са водещи на пазара на висококачествени фото продукти и ние сме изключително доволни, че сме част от успеха им.”

Shutterfly ще използва новите с дигитални преси за производство на висококачествени, персонализирани продукти и подаръци като фотокниги, календари, акциденция, картички и други. HP Indigo 12000 позволява производството на тези продукти от формат B2 с цветове, които съответстват на офсетовите и реалистично фотографско качество, висока производителност, гъкавост и поддръжка на изключително широка гама материали за печат, включително синтетични, метализирани медии и канава. Новите HP Indigo ще бъдат инсталирани навреме, за да могат Shutterfly да се справят с годишния бум през сезонът на празниците.

Източник: пресинформация на HP
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.