HP сподели информация за новата широкоформатна технология PageWide

1546
HP сподели информация за новата широкоформатна технология PageWide

HP даде възможност на посетителите на Sign & Digital да се запознаят предварително с новия широкоформатен принтер PageWide преди официалното му представяне, което ще с е случи през април.

PageWide

 

Принтерът, показан на павилиона на HP има ширина на печат 100 см, производителя сподели и плановете си за продукта с някои от посетителите, но те трябваше да подпишат декларация за поверителност. Технологията PageWide е базирана на технологията на главите на високоскоростните мастиленоструйни печатни машини от T сериите на HP.

Приложението им в широкоформатния печат включва фиксиран масив от печатащи глави и материал, който се движи с висока скорост под тях. Устройството, показано на Sign & Digital, използва осем глави с ширина 13 см. Продуктовият мениджър Victor Marti заяви, че новият принтер ще е „най-бързият и ефективен на пазара.“

„Няма да имате нужда да разграничавате работния процес при цветен и черно-бял печат, цената ще е съвсем същата,“ заяви той. Според Marti употребата на пигментни мастила прави решението изключително гъвкаво, а главите са изключително издръжливи. Приложенията, цитирани от него като подходящи за принтера, включва технически чертежи, CAD, плакати и реклами в търговски обекти.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.