HP стартира бета програмата SmartStream D4D

1101
HP стартира бета програмата SmartStream D4D

Програмата е набор от опции за „лек“ дизайн.

HP SmartStream D4D е опростена версия на HP SmartStream Designer за Adobe Illustrator CC2018, който е комерсиален софтуер в пълен мащаб, който вече се използва от собствениците на цифрови печатни машини на HP. SmartStream D4D позволява на дизайнерите да създадат до 20 варианта на всеки дизайн и ефективно да имат по-креативен контрол на процеса.

По време на тримесечния пилотен старт, който започна на 6 ноември, до 500 дизайнери могат да се регистрират, за да поискат да се присъединят към бета програмата, а 15 супер потребители ще бъдат избрани да предоставят обратна информация.

 

На партито за стартирането на HP SmartStream D4D на 2 ноември в Лондон, от Yarza Twins показаха използването на софтуера за създаване на индивидуализирани дизайни за Smirnoff, с кратката бета програма.

 

 

„Всеки един е същ. Всеки е различен“. Yarza Twins е арт и дизайнерско студио, базирано в Лондон. Вдъхновени от класическата марка Smirnoff No. 21, Yarza Twins проектират 21 символа, заедно с 21 шапки и 21 тела. Тези дизайнерски елементи се „разбъркват“, като се използва HP SmartStream D4D, така че всеки резултат от дизайна е напълно уникален.

 

 

Компонентът HP Mosaic на софтуера е използван и за да се създаде един единствен дизайн, който отдава почит на известния силует на веждa на етикета Smirnoff и го адаптира чрез мащабиране, въртене, смяна на цветовете, за да създаде безкрайни уникални, привлекателни резултати. Тези уникални дизайни са използвани в широк спектър от печатни технологии на HP, за да се произведат продукти като свиваеми ръкави за бутилки, етикети за бутилки, картонени кутии, дисплеи, плакати, тапети и тениски. Те са създадени изключително за стартовото събитие, а не за търговски цели.

 

Nancy Janes, ръководител на марковите иновации в HP, каза: „Дигиталният печат има способността да направи опаковките и печата по-гъвкави и безгранични, но досега съществуваше пропаст между концепцията и създаването. С HP SmartStream D4D дизайнерите могат за пръв път да си играят с мощния софтуер, използван за създаването на някои от най-запомнящите се и удачни опаковъчни кампании на световните марки. Искаме да се обърнем към онези дизайнери, които искат да бъдат част от бъдещето на дигитално отпечатаните дизайни, да се запишат за тази бета програма.”

Източник: SmartStreamD4D
Текста написа: Мария Шабанска 

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.