HP ще покажат следващото поколение латексов принтер

1264

HP ще представят следващия си принтер с латексови мастила и висока скорост на печат на Fespa в края на този месец.

Според производителя HP Latex 3000 е значително усъвършенстван спрямо съществуващите машини на HP, базирани на тази технология, както и в сравнение с решенията на други производители. „Едно от нещата, които хората на този пазар преди казваха е, че обожават латексовата технология, но скоростта не е достатъчно висока за тях“, каза Jane Rixon, бизнес мениджър на системите за широкоформатен печат на HP за Великобритания и Ирландия.

HP Latex 3000

Latex 3000 предлага скорости на печат съответно за външно и вътрешно приложение от 77 и 120 кв. м. в час. Това отстранява проблема, описан от потребителите, заяви Rixon. Според HP, увеличаването на продуктивността се дължи на подобрена технология на сушене, която позволява на материалите за печат да се движат през машината по-бързо.
Новият принтер увеличава и ценовата ефективност, устойчивостта на надраскване, капацитета на мастилниците и възможностите за работа с роли.

„Освен, че печата с шест цвята, третото ни поколение латексови мастила включва и оптимизатор на мастилото – почти прозрачен седми цвят, който се полага преди другите цветове, за да осигури още по-доброто им прилепване към повърхността“, допълни Rixon. „Можете да използвате по-тежки роли на the Latex 3000, отколкото на по-старата система 850. Освен това разполагате с петлитрови пълнители за мастила.“

„Други производители вече предлагат латексова технология, но има няколко разлики между формулите на техните мастила и тези на HP. Затова искаме да е напълно ясно какво имаме предвид когато говорим за латекс, който е технология изцяло на водна основа. В това мастило няма опасни компоненти“, обясни Rixon.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.