HP ще покаже нови широкоформатни принтери на Sign and Digital UK

1516
HP ще покаже нови широкоформатни принтери на Sign and Digital UK

HP ще представи нови допълнения към продуктовите си линии Latex и Designjet на Sign and Digital UK от 29-и април до 1-и май в Бирмингам.

Latex и Designjet на Sign and Digital UK

 

Сериите Latex 300 използват третото поколение на технологията на HP, представена през 2008. Целта на тези машини е да привлече още от производителите на широкоформатни материали, които продължават да използват солвентен печат. Базовият принтер Latex 310 с ширина на печат 1,37 м е с предно зареждане на медията, за да пести пространство. Както и всички принтери от гамата, той е оборудван със специална HP версия на RIP-а SAi FlexiPrint.

Latex 330, с ширина 1.62 м  работи с по-големи и тежки ролки и печата със скорост до 50 кв. м. в час. Latex 360 предлага същата ширина и скорост на печат до 91 кв. м. в час. Той има и допълнителна функционалност за печат върху текстил, както и автоматична регистрация за приложения с двустранен печат. Моделът 360 има два 8 инчови тъчскрийна и възможност за връзка с интернет. Чрез тях операторите могат да свалят цветови профили когато имат нужда от тях, а вграденият i1 Pro спектрофотометър позволява на напредналите потребители да създадат собствени профили.

Другите нови машини за вътрешни приложения HP Designjet Z6600 и Z6800 според производителя са с 50% по-бързи от Z6200 и използват до 30% по-малко мастило. Z6600 е базова версия, докато Z6800 има вграден спектрофотометър, също i1 Pro и мастилото Chromatic Red на HP, за да разшири цветовата гама при печат. Потребителите на тези машини могат да печатат директно от програмите на Adobe и друг софтуер за графичен дизайн.

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев
 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.