HP ще представи PrintOS на Drupa

1140
HP ще представи PrintOS на Drupa

PrintOS е цялостно облачно решение за управление на работен процес от HP.

HP ще представи PrintOS на Drupa

 

„В създаването на PrintOS са заложени три цели: максимизиране на производителността на оборудването, опростяване на производството и улесняване на въвеждането на иновации, на сътрудничеството и растежа,“ каза бизнес директора на графичната дивизия на HP Simon Lewis.

„Имаше голяма промяна в технологията на печат през последните двадесет години, но не и в начина, по който печатниците управляват дейността си,“ допълни Lewis. „Това значи, че те отделят толкова много време за решаване на проблеми, че не им остава възможност да развият бизнеса си и да преоткрият себе си.“

Облачното решение ще е достъпно за всеки потребител на HP с действащ сервизен договор. Целевата аудитория включва потребителите на Indigo, PageWide, както и на широкоформатните системи Latex и Scitex. Всеки потребител на тези системи може да получи безплатен PrintOS акаунт с неограничен брой потребители. “Целта на това е да донесем успех на клиентите си, не да изградим голям бизнес, базиран на облачни услуги,” добави Lewis.

Първоначално системата ще поддържа само продукти на HP, но компанията планира да я отвори за други цифрови и аналогови устройства и да публикува API, за да позволи интеграция с други решения. Първите продукти на други компании, които ще бъдат поддържани са системата за управление на кампании Pageflex Pando и web to print решението Pressero Aleyant (което за Европа е собственост на Fujifilm).

Системата може да бъде подобрена чрез добавяне на допълнителни приложения за специфични цели. Първите две са Box и Siteflow, които са решение за проследяване на поръчките и система за управление на предпечатния процес. И двете приложения са базирани на OneFlow. HP обещават да предлагат поне десет приложения до Drupa.
Полевите тестове на PrintOS са започнали през миналото лято и са проведени в 40 производствени бази, които разполагат с общо сто печатни машини.

Източник: paperandprint.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.