HP 7R Indigo взима голяма преднина пред конкуренцията

1263
HP 7R Indigo взима голяма преднина пред конкуренцията

Ненадмината преса с най-добрата възвръщаемост на инвестициите на пазара.

HP Indigo 7r е новата дигитална печатна преса с висока производителност, на по-ниска цена. 7R HP Indigo предлага стабилна базова конфигурация и възможност за ъпгрейд на всички последни модели от серията 7000.

Интервю с Noa Torok, WW продуктов мениджър, преси HP Indigo иТамир Hativa, Търговски директор  Бизнес развитие, HP Indigo EMEA.

 

HP предлага рециклирани преси в продължение на години. Но изглежда, че това предложение се промотира повече  като услуга  отколкото като продукт. Сега виждаме, че HP въвежда самостоятелен  модел на HP Indigo 7R. Защо решихте да го направите? Защо сега?
Рециклираните HP Indigo преси са на разположение в продължение на много години, както ти посочи и  ние искаме да създадем възможност за получаване на  добра пазарна стойност на пресата , която се продава нашите клиенти. Но това също създава известна сложност за клиентите, които купуват използвани преси – какви функции ще да бъдат включени? Каква е разликата, например, между Indigo7000r и Indigo 7500? За да опростим нещата и да бъдем полезни на възможно по-голям брой клиенти, ние решихме да се приеме нова стратегия и да сведем всички изброени рециклирани  преси от вида  7000 до модел 7R. Това гарантира, че изходното ниво на хардуер и софтуер е най-модерното, и че всеки клиент може след това да персонализира своите допълнения, като например специални ефекти или цветове, според своите нужди.

Може ли да опишете подробно процедурата за рециклиране? Какъв дял компоненти се заместват с  нови (средно в проценти)? Колко време обикновено отнема?
Процесът на рециклиране  се провежда на шест ясно определени етапа, като се започва с оценка на пресата въз основа на набор от критерии, включително история на поддръжката и възраст. След това пресата се изпраща в специален завод, разглобява се и щателно се  почиства. Стотици части са модернизиранират, а след пълното сглобяване, пресата  трябва да премине в нашия интеграционен отдел стриктни  тестове за печат, които са еквивалентни с тази на новопроизведените преса. И накрая, пресата се опакова и транспортира до новото място, където тя започва своя нов производствен цикъл с фабрична гаранция, еквивалентна с тази на нова преса, както и достъп до широк спектър от HP Indigo програми за подкрепа и обслужване, за да поддържа максимална продуктивност и начин на работа.

Ако разбирам правилно, пресите HP Indigo 7R, от гледна точка на възможности, могат да бъдат снабдени с всички технологии, с които разполага най-новия модел  7800. Вярно ли е, че при 7800 има някои възможности, които не са на разположение при 7r? Може ли да се направи оценка на разликата в цената между 7r и 7800 в същата конфигурация?
Основната разлика между Indigo 7800 и 7R Indigo е, че начинът, по който те са конфигурирани – голяма част от нещата, които са стандартни в 7800, са платени опции в 7R. Това означава, че за клиенти, които се нуждаят от големи обеми, но търсят по-малко специализирани приложения,  7R е чудесно решение. Но за клиенти, които се нуждаят от повече или всички възможности на 7800, това е по-малко изгодното решение от икономична гледна точка. Всички опции на  Indigo 7800 са налични за 7R Indigo.

Когато моделът HP Indigo 7R беше пуснат на пазара, той беше обявен за по-достъпен и конкурентно способен вариант на Xerox iGen4 Diamond Edition и Xerox Igen 150. Може ли да посочите други преки конкуренти на този модел?
Ние успешно се конкурираме с Xerox Igen, които имат по-нисък работен обем от нашата серия Indigo 7000, както и от  Indigo 5600, така че това не е основният аргумент. Но е вярно, че в сферата на дигиталния печат има голяма конкуренция и на клиентите трябва да се гарантира най-добрата стойност за тяхната инвестиция. Ние продължаваме да поддържаме стратегията си да  предоставяме на нашите клиенти  безкомпромисното качество  на Indigo, с най-голямо приложение и медийно разнообразие, както и здрави продуктивни преси, които дават на нашите клиенти възможност да разнообразят  своето предлагане и да се насочат към  пазари с висок маржин.

Започна ли вече  да се продава HP Indigo 7r? Кои региони могат да бъдат посочени като най-заинтересувани от закупуването на този продукт?
Да, започнахме, от EMEA, като постепенно навлизаме и в  други региони. Има интерес от различни държави и области, като някои от тях вече са клиенти на Indigo, търсещи  по-голям капацитет на производителност, а други са нови клиенти за нас или дори нови в сферата на дигиталния печат. 

 

Източник: 3 принт

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.