HP Designjet L65500 работи с екологични HP латексови мастила

3232

Принтерът HP Designjet L65500 е първият от нова категория широкоформатни принтери, работещи с HP латексови мастила, които намаляват вредното влияние върху околната среда.

Няколко са основните предимства на принтера, които дават възможност да се постигнат нови нива на производителност и изработването на голямо разнообразие от външни и вътрешни приложения:

  • Системата за печат с шест цвята (C, M, Y, K, Lc, Lm) може да произведе изображения с ширина до 2,64 m, които се отличават с богати и наситени цветове.
  • Външните приложения имат издръжливост до 3 години неламинирани и до 5 години ламинирани. Отпечатъците са защитени от вода, издраскване и зацапване при печат върху голямо разнообразие от медии, като качеството е сравнимо с това на технологиите използващи солвентни мастила. Вътрешните приложения издържат до 5 години неламинирани, и до 10 години ламинирани при използване на различни видове медии.
  • Висококачествените вътрешни приложения, с резолюция до 1200 dpi и 12 пиколитра размер на капката, ще удовлетворят и най-взискателните клиенти.
  • Медиите, върху които може да се печата са разнообразни – от специално разработени от HP широкоформатни медии до повечето евтини, непокрити, проектирани за солвентен печат медии.

Иновативните HP латексови мастила на водна основа намаляват негативното въздействие от печата върху околната среда. Отпечатъците, без миризма, създадени с латексовите мастила на HP излъчват много ниски нива на VOC (летливи органични съставки). Не се изисква специална вентилация, не се изисква разрешение за изпарения във въздуха, като по този начин се осигурява подобрена работна среда. Поради това, че тези мастила не създават озонови излъчвания по време на печат и не съдържат опасни замърсители на въздуха (HAPs) или дразнещи вещества, те са в съответствие с няколко водещи в индустрията сертификата, включително Nordic Swan. Освен това мастилата не са запалими или взривоопасни.

Латексовите мастила HP изсъхват напълно още в принтера, оформяйки издръжлив слой. Отпечатаният материал излиза готов за използване и довършване, или за подготовка за транспортиране.

За разлика от солвентните принтери, HP системите, използващи HP латексови мастила на водна основа и HP Wide Scan печатащи глави, не изискват ежедневна отнемаща време поддръжка. Печатащите глави могат да бъдат подменени лесно от оператора на машината, което елиминира разходите на време и средства за сервизно обслужване и поддръжка.

Мастилата и медиите се подменят по-рядко, поради големия обем на 3-литровите касети за мастило и възможността за зареждане на до 110 килограмови ролки. Всичко това, заедно с Optical Drop Detector и пакета за поддръжка на HP Designjet L65500, осигурява по-добра възвращаемост на инвестицията.

Новата HP Wide Scan технология позволява да се достигнат нови нива на продуктивност. HP Wide Scan технологията предоставя висока скорост и високо качество, използвайки комбинация от две други иновативни технологии на HP работещи заедно: печатащи глави HP Wide Scan за прецизно изстрелване на капката при високи скорости и HP Optical Media Advance Sensor (оптичен сензор за движението на медията) за точно придвижване на медията.

Печатащите глави HP Wide Scan подържат честота на изстрелване до 24 kHz. Всяка една от печатащите глави съдържа два цвята мастила и има 10560 дюзи за прецизно поставяне на мастилото върху медията при високи скорости на печат.

Оптичният сензор за движение на медиите, контролира прецизното придвижване на медията, за да сведе до минимум бендинга, което гарантира перфектно качество при високи скорости на печат.

С помощта на технологията HP Wide Scan се постигат скорости на печат от 79m2/h за външни приложения и 34m2/h за вътрешни приложения.


Иновационната латексова технология за широкоформатен печат на HP предлага на печатарите напълно нова алтернатива. Заедно с HP латексовите мастила и HP технологията Wide Scan могат да се създават дълготрайни, ярки, живи изображения и разнообразни външни и вътрешни приложения. Освен, че тези технологии са високо продуктивни, те са проектирани с грижа за околната среда и дават началото на нова ера в широкоформатния печат.


Мираж Груп ООД

Интернет портал за печатни технологии.