HP Indigo 7500 – офсетово качество за по-големи тиражи

2179

Новата цифрова преса на HP предлага по-високо ниво на автоматизация и повишена производителност за печат на по-големи тиражи. Машината претендира за офсетово качество на печат.

Цифровата преса 7500 е създадена на основата на доказано успешното Indigo 7000. Според компанията 7500 е най-усъвършенстваната в технологично отношение и подходяща за най- големи тиражи листова цифрова преса на пазара. Машината е преминала успешни предварителни тестове в осем печатници в Европа и Америка. По време на тримесечните тестове са отпечатани 15 милиона копия.

Alon Bar-Shany, вицепрезидент на HP Indigoказа: “Новата ни преса  Indigo 7500 отговаря на тенденцията на пазара за по-висока производителност и печат на по-дълги тиражи. Тя предлага ниски разходи за обслужване, съчетани с безпрецедентна гама бизнес възможности за доставчиците на печатни услуги. Нововъведенията гарантират, че тя осигурява отлично качество на печат, максимална продуктивност и увеличена гъвкавост.”

Скоростта на печат на пресата е до 120 пълноцветни страници A4 в минута, за едноцветен или двуцветен печат скоростта достига до 240 страници в минута. Машината е оборудвана със системата Vision System, която осигурява автоматична калибрация без участието на оператор и точна диагностика, с цел избягване на грешки, които отнемат време и водят до загуби. Допълнителният модул Universal Finishing Interface цели автоматизация на целия производствен процес и може да се интегрира с различни довършителни процеси.

Според производителя, с помощта на мастилата HP Electroink, машината конкурира качеството на конвенционалния печат. Indigo 7500 включва система за автоматично презареждане на мастилата. HP Indigo предлага четири, шест или седемцветен печат, като допълнителните цветове могат да се избират или смесват с помощта на HP Indichrome Ink Mixing System. Така пресата може да симулира до 97% от цветовете по Pantone.

На снимката: HP Indigo 7500

Източник: www.printingtalk.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.