HP Latex технологиите при създаване на атрактивни и безопасни детски пространства.

2108
HP Latex технологиите при създаване на атрактивни и безопасни детски пространства.

Една истинска история за невроятните приложения на HP Latex технологиите за създаване на атрактивни и безопасни детски пространства. Предизвикателства, решение и резултат.

HP Latex HP PVC-free Wall Paper

Предизвикателството
• Създаване на атрактивна, образователно – фокусирана среда за детски занимания.
• Използване на декоративни материали и процеси, сертифицирани като безопасни за околната среда, които същевременно да улесняват създаването на семейно-приятелско изживяване.
• Постигане на висококачествени изображения, с перфектни цветове, за ново, атрактивно брандиране.
• Задоволяване увеличеното потребителско търсене на печатни продукти, които имат минимален отрицателен ефект върху околната среда.
• Да се създаде напечатана декорация без мирис.

Решението
• Бързосъхнещи HP Latex мастила, печат на HP PVC-free Wall Paper с новите Latex принтери , които създават „живи“ тапети за стена.
• Тапет HP PVC-free Wall Paper, напечатан с HP Latex мастила, сертифициран по GREENGUARD Children & Schools.

Резултатът
Детски център в Сингапур ( The City by Littlez ) е успял да привлече повече от 2,500 посетители за първите три месеца след отварянето си, получавайки възвръщаемост на инвестицията с оборота само от първите 10 работни дни, благодарение на дизайна на помещенията, постигнат с HP Latex мастила, HP Latex принтери и тапет HP PVC-free Wall Paper. Мастилата са на водна основа, без мирис, а тапетите се залепят само с помощта на вода. GREENGUARD Children & Schools сертифицирания печат осигурява среда, където децата могат да учат и играят в безопастност.

Употребата на HP Latex мастилата, сравнена с еко-солвентните печатни технологии не изисква специална вентилация , включва само няколко лесни стъпки и допринася за намаляване вредните последици от печат върху околната среда. Същите мастила дават възможности за специални приложения , като задоволяват нуждите на нарастващия брой клиенти, изискващи екологични продукти.

“Вече можем да се подготвим за бъдещето, благодарение на печатните технологии HP Latex.
Можем да таргетираме нови , високодоходоносни пазари, като обществени сгради, училища, болници, където клиентите са особено чувствителни относно употребата на еко-солвентен печат.”

HP Latex HP PVC-free Wall Paper

City by Littlez е уникален детски увеселителен и образователен център. В него атрактивно са пресъздадени сцени от ежедневието – супермаркети, фризьорски салони, улични сцени и др., с цел чрез ролеви игри да улеснят придобиването на опит у децата. Създател на концепцията е г-жа Смадар Рон, дизайнер и бизнес партньор на City by Littlez.

“Като майка вярвам, че всички родители биха приветствали местата за игра на децата им да са и обучаващи , а не просто места с катерушки и пространство за лудуване ,” казва Смадар. “ Исках да създам едновременно забавно и красиво обкръжение. Определено трябваше да бъде и безопасно, здраво, лесно за почистване и поддържане ”.

Когато Смадар чува за печатните технологии HP Latex и посещава продуктова демонстрация на печатница ProComp Printset в Сингапур, осъзнава ,че за да посрещне строгите изисквания по проекта трябва да използва именно мастилата HP Latex на водна база, с които да печата собствен дизайн тапети HP PVC-free Wall Paper. Използвайки тази концепция, центърът, който се намира в търговски мол в Сингапур, успява да привлече повече от 2 500 деца и родители за първите три месеца след отварянето си .

“Силно вярвам в иновациите, особено когато спомагат и за опазване на околната среда. Сертификацията GREENGUARD Children & Schools на HP Latex мастилата и тапетите HP PVC-free Wall Paper не само дава сигурност по отношение на безопасността , но е и знак за високото качество на продуктите ,” заявява Смадар.

Луис Лим, мениджър по развитието на бизнеса в печатницата Procomp Printset в Сингапур обяснява , че сертифицирането помага и на продажбите им . “ Сертификациите за екологичност 2,3 и 4, които HP Latex печатните технологии са придобили, могат да се превърнат в ключов фактор за клиентския избор, особено при по-големите клиенти , които показват много по-голям о съзнание по отношение на последиците от бизнеса им върху околната среда. Сертифицирането предоставя също възможности за разработване на нови пазари, като училища, болници , бизнеса с интериорен дизайн , където клиентите са особено бдителни с използването на еко-солвентен печат . Изображенията, отпечатани с HP Latex мастилата устойчиво изместват еко-солветните в повечето съществуващи приложения , като външни банери или билбордове с честа подмяна , или дисплей графики на критични места. Видят ли един път клиентите ни богатите цветови гами , повечето обикновено никога не се връщат към еко-солвентен печат . И вече са склонни да платят за такова качество.”

Procomp Printset са инвестирали в три HP Latex принтера още през 2010, първоначално за да тестват технологията на пазара, после отново през 2011 и са закупили пети принтер през 2012г. Не на последно място, усвояването на HP Latex печатни технологии с мастила на водна база, сертифицирани по UL ECOLOGO 2 означава и че операторите и работниците по довършителните операции вече работят в значително подобрена работна среда.

HP Latex HP PVC-free Wall Paper

Луис подчертава как HP Latex печатните технологии улесняват производствения процес.

“Обратно на еко-солвентните отпечатки, които искат време за съхнене и изпарение на неприятния мирис преди да бъдат дообработени и монтирани, за детския център напечатахме тапетите с HP Latex мастила и принтери и те излязоха сухи и без мирис, директно от принтера . Обратно на еко-солвентните отпечатки, нямаше нужда да ламинираме, което е допълнителен разход на средства и време , и освен това избягваме риска от грешки по време на довършителните операции .”

HP Latex HP PVC-free Wall Paper

Смадар потвърждава , че тапетите HP PVC-free Wall Paper са изключително устойчиви в екстремното си приложение за детски кътове за игра .
“Крайният продукт е постоянно изложен на неблагоприятни влияния, но се оказа безкрайно устойчив и го почистваме с кърпи. Цветовете остават ярки и привлекателни ,” казва тя.

Качеството е безупречно, благодарение на високия стандарт.

“Като знаехме, че в помещението постоянно ще има тичащи деца, бяхме неумолими по повод използването на висококачествени материали за проекта. Печат на фолио с еко-солвент не беше решение, заради солвентната база . Притеснявахме се от вероятния мирис , както и от самия печат на фолио. HP Latex мастилата са на водна база, а тапетът на HP дори не изисква лепило за поставянето му. Ако бяхме използвали традиционен тапет , трябваше да се адаптираме към общата представа за тапет . Освен това, ако трябва един ден да ремонтираш повредени места, дали традиционния тапет, който си използвал ще се продава все още? С HP PVC-free Wall Paper можем да пренапечатаме само определен участък и да го подменим само него, и използвайки само вода. Ако пък боядисаме повредения участък, ще нарушим цялото брандиране и идеята как да изглежда центъра .

HP Latex HP PVC-free Wall Paper

Хората се влюбиха в центъра , а децата не искат да си тръгват . Тапетите са толкова атрактивни , че направихме мебелите бели . Атмосферата всъщност се създава тапетите“.
Луис потвърждава, че успехът се дължи в не малка степен на организираната демонстрация в Procomp Printset , на която са били показани възможностите на HP Latex печатните технологии на съществуващи и потенциални клиенти . “Все повече нарастват заявките за печат на продукти, създадени чрез използването на процес без вредни последици за околната среда. За толкова кратко съществуване HP Latex печатните технологии представляват вече 50% от широкоформатния ни бизнес , като съотношението продължава да нараства в тяхна полза“.

 

Мираж Груп ООД
7012 – гр. Русе
ул. „Николаевска“ 12, ет. 6,
office@mirage-group.eu
Тел.: 082/ 815 364
Тел.: 0889/ 090 110
Тел.: 0889/ 090 101
Тел.: 0889/ 090 303
Факс: 082/ 815 353

Профил на Мираж Груп в Полиграфия Инфо

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.