HP Piazza променя правилата в книгоиздаването

811
HP Piazza променя правилата в книгоиздаването

Стараейки се винаги да задава новите тенденции в печата, HP представи своята нова облачна услуга в областта на книгоиздаването – Piazza. Това се случи по време на Панаира на книгата, който се провежда в Лондон.

HP Piazza

 

Чрез Piazza компанията цели да направи печата по поръчка едновременно по-опростен и по-ефективен. Платформата ще работи в глобален мащаб и ще свързва издатели с печатници, имащи оборудване от сериите HP Page Wide или HP Indigo. Според разработчика това ще доведе до ускоряване на производството и намаляване на разходите за поддръжка и инвентарзация.

 

HP Piazza

Интегрираният работен поток позволява управление, персонализиране и автоматизиране на поръчките за дигитален печат на книги. Издателите имат възможност да създават виртуални складове с неограничен брой заглавия и да изпращат необходимите книги за печат посредством HP PrintOS Site Flow. В поръчката се съдържа информация за производствените параметри и данни за доставка. От своя страна издателят получава автоматично информация за етапа на изпълнение по отделните поръчки. Най-важното, което отбелязват от HP е, че отпечатаният резултат вече ще е еднакъв, независимо дали книгата се изработва в Хонг Конг или Ню Йорк.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www8.hp.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/